zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastructuur uitbreiden

lees ook ...

Marktventers Leiding 11A krijgen training in ondernemerschap...

Zeventien venters van de markt van Leiding 11A nemen deel aan de training ‘Basic Entrepreneurship, Food Packaging and Labelling’, georganiseerd door de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in sam...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomeraten. Deze ontmoetingen, gericht op het bevorderen van investeringen in Suriname, omvatten verschillende vitale sectoren zoals mijnbouw, agrarische ontwikkeling, infrastructuur, technologie, energie en meer.

Op de eerste dag van zijn bezoek, op 11 april, heeft president Santokhi overleg gehad met Chen Jinghe, CEO van Zijin Mining, een van ‘s werelds grootste mijnbouwbedrijven. Zijin Mining is actief in Suriname sinds de overname van IAMGOLD-operaties in het land en heeft interesse getoond in het uitbreiden van zijn activiteiten. De Surinaamse president staat open voor deze uitbreiding, gezien het belang van de bijdrage van het bedrijf aan de staatsinkomsten.

Na deze ontmoetingen met bedrijven volgden formele gesprekken met de Chinese regering, gevolgd door bezoeken aan het hoofdkantoor van CITIC Group en China Communications Construction Company (CCCC) op 13 april 2024. Bij CITIC lag de focus op voedselveiligheid, agrarische ontwikkeling, retail en telecommunicatie, terwijl bij CCCC gesprekken werden gevoerd over mogelijke investeringen in infrastructuur.

Verschillende andere Chinese bedrijven, waaronder CHINALCO, China Railway Construction Corporation (CRCC), SINOPHARM, Beijing Construction Engineering Group en Power China, hebben eveneens hun interesse getoond in investeringen in Suriname. Deze gesprekken zijn gericht op het omzetten van interesse in concrete investeringen, met een focus op het gezond maken van de Surinaamse economie door samenwerking met lokale partners.

Santokhi zal de handelsbesprekingen voortzetten tijdens bezoeken aan Dalian en Shenzhen, waarbij hij IT-bedrijven zoals Dalian (CTIG), Huawei en Tencent zal ontmoeten. Dit voortdurende diplomatieke initiatief belooft de economische groei en ontwikkeling van Suriname verder te stimuleren door nauwe samenwerking met Chinese partners.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastructuur uitbreiden