donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

China stelt US$ 50.000 beschikbaar voor overstroming binnenland

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

Suriname zal US$ 50.000 ontvangen van de Volksrepubliek China voor herstel na de zware overstromingen in het binnenland. China doet deze geste, omdat het land grote waarde hecht aan de vriendschappelijke band met Suriname. De formele overhandiging van de financiën vindt komende week plaats.

Met de donatie toont China ook de wil om te komen tot een hechtere China- Caribische gemeenschap en de behoefte aan het China-Caribisch fonds voor rampenpreventie en –beperking, meldt de Chinese ambassade.

Dit fonds werd in april door de Chinese minister van buitenlandse zaken, Wang Yi, aangekondigd tijdens de vergadering met de Caribische landen die een diplomatieke relatie hebben met China. Het fonds zal gebruikt worden om de landen te helpen hun capaciteit, om tegen natuurrampen te reageren, te vergroten.

De recente overstromingen in het binnenland van Suriname hebben geleid tot economische verliezen, schade aan de productiesector en het leven van de bewoners. President Chandrikapersad Santokhi verklaarde op 25 mei de door wateroverlast getroffen gebieden tot rampgebied.

Naast het treffen van nationale maatregelen, wordt ook om internationale hulp gevraagd. Intussen heeft de Bolivariaanse Republiek Venezuela in het afgelopen weekend een vliegtuig gestuurd naar Paramaribo met hulpgoederen zoals voedingsmiddelen, medicijnen en motorfietsen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina stelt US$ 50.000 beschikbaar voor overstroming binnenland