Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

China stelt beurzen beschikbaar voor medische professionals

Geplaatst

op

door

De regering van de Volksrepubliek China stelt 20 personen uit de gezondheidsdesctor in de gelegenheid om een ‘Training Course for Medical Professionals from Suriname’ te volgen. Deze training is bedoeld voor huisartsen, chirurgen, kinderartsen, gynaecologen en verpleegkundigen. 

Haast alle kosten, zoals de vliegtickets, accommodatie en transport tijdens het verblijf in China worden door de Chinese overheid bekostigd. De training begint op 7 augustus en belangstellenden kunnen zich tot en met 22 juli aanmelden bij het ministerie van Volksgezondheid. Op 27 augustus wordt de training afgesloten.

De Chinese overheid stelt regelmatig beurzen in verschillenden sectoren beschikbaar voor Surinamers. In de meeste gevallen worden de kosten door de regering van de Volksrepubliek China betaald.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video report: Interview Dr. van Ommeren

Geplaatst

op

door
ommeren
Lees verder

Suriname

Reiziger uit Congo vormt geen gezondheidsrisico

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Volksgezondheid heeft het onderzoek met betrekking tot de reiziger uit de Democratische Republiek Congo afgerond. Dit meldt het Nationaal Informatie Institituut (NII) in een verklaring. De passagier is volgens het vastgestelde protocol van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) door deskundigen onderzocht. Verder is de reiziger ondervraagd met medewerking van een tolk over zijn reisgeschiedenis en of hij eventueel in contact is gekomen met mogelijke dragers of lijders van het ebolavirus. In de verklaring wordt benadrukt, dat de reiziger klachtenvrij is en niet uit een epidemisch gebied komt. Ook zijn reisgeschiedenis zou nu duidelijk zijn.  Het NII meldt verder, dat de man geen gezondheidsrisico vormt.

Samen met nationale en internationale belanghebbenden heeft het ministerie van Volksgezondheid gehandeld volgens de WHO standaarden en het vastgestelde protocol voor screening en afzondering van verdachte ebolagevallen bij de officiële grensposten van Suriname. Omdat er justitiële issues zijn, is de zaak overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie.

In een eerder bericht heeft het ministerie van Volksgezondheid melding gemaakt van een reiziger, die onlangs Congo heeft bezocht en via Amsterdam op 19 augustus naar Suriname is afgereisd. Aangezien de reisgeschiedenis van de man toen onduidelijk was, is hij afgezonderd.

Lees verder

Meest gelezen

X