maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

China schenkt US$ 130.000 aan Surinaamse rampenbeheersing en Buitenlandse Zaken

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

Op 15 februari 2024 werd op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een belangrijke ceremonie gehouden waarbij de Volksrepubliek China een genereuze bijdrage van US$ 130.000 schonk aan het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het ministerie van BIBIS. Van dit bedrag wordt US$ 30.000 toegewezen voor dringende reparaties aan het BIBIS-gebouw, terwijl US$ 100.000 zal worden gebruikt voor de institutionele versterking van het NCCR.

De overdrachtsceremonie werd bijgewoond door Minister Ramdin en de Chinese ambassadeur Han Jing, die beide de overdracht- en acceptatiedocumenten ondertekenden. Minister Ramdin benadrukte de uitstekende samenwerking met China, die naar verwachting zal worden voortgezet gedurende het jaar 2024.

Ambassadeur Han Jing onderstreepte dat China serieus betrokken is bij de strijd tegen klimaatverandering. De donatie aan het NCCR zal specifiek worden ingezet om de efficiëntie van de rampenondersteuning te verbeteren.

Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, gaf aan dat de middelen zullen worden gebruikt om de dienstverlening te decentraliseren, waardoor snellere lokale hulp kan worden geboden, met name in het licht van de uitdagingen veroorzaakt door klimaatverandering en de veiligheid rond off-shore olie- en gasontwikkelingen.

Minister Ramdin benadrukte verder dat dergelijke donaties tot stand komen na uitgebreid overleg met ambassades. Hij verwees naar een conferentie die eerder dat jaar plaatsvond met donorlanden, waarbij belangrijke projecten voor Suriname werden besproken.

De Chinese ambassadeur bevestigde de bereidheid van China om bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname en benadrukte dat China zich blijft inzetten voor wereldwijde ontwikkeling en samenwerking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina schenkt US$ 130.000 aan Surinaamse rampenbeheersing en Buitenlandse Zaken