maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4
(1)

China schenkt Suriname US$ 1,4 miljoen aan landbouwmaterialen

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

Ambassadeur Han Jing van China heeft zaterdag de symbolische overdracht gedaan van landbouwmaterialen aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De landbouwmaterialen in de vorm van, onder andere, graafmachines, vriezer en pompen ten behoeve van de agrarische sector in Suriname hebben een waarde van US$ 1,4 miljoen.

Volgens de ambassadeur is de schenking speciaal voor Suriname vanwege de historische en langdurige relatie tussen beide landen. Hij hoopt dat het gebruik van deze landbouwmaterialen de ontwikkeling van het land en de mensen ten goede komen.

Minister Ramdin benadrukte dat dit het resultaat was van de langdurige diplomatieke betrekking tussen Suriname en China. “Dit geeft aan de intensieve relatie die bestaat tussen Suriname en vele landen in de wereld. Deze schenking zal de productiesector en de agrarische productie zeker stimuleren”, zei hij.

De bewindsman vermelde verder dat de materialen ingezet zullen worden in gebieden waar dat noodzakelijk is op basis van het beleid om de versterking van de productiesector te stimuleren. “Het is een voorbeeld van hoe deze regering tracht via internationale samenwerking de productiecapaciteit te verhogen”, maakte de minister duidelijk.

Ondersteuning opzet samenwerkingscentrum
China zal Suriname ook ondersteunen met de oprichting van het Agricultural Technical Cooperation Center, een samenwerkingscentrum op het gebied van de agrarische sector. Deze is ook een gigantische schenking ter waarde van circa US$ 10,5 miljoen welke bedoeld is om de productiesector te stimuleren.

De minister sprak zijn waardering uit aan de regering van China voor haar steun aan Suriname op haar pad van economische hervorming en duurzame ontwikkeling, inclusief schuldherschikking met al zijn officiële schuldeisers, evenals de steun die werd ontvangen bij het aanpakken van de impact van de Covid-19-pandemie. “Beide landen moeten deze weg van partnerschap en samenwerking voortzetten en tegelijkertijd nieuwe kansen creëren om onze vriendschappelijke band te verdiepen”, zei de minister.

Ramdin zei dat de samenleving op de hoogte moet zijn dat naast het herstel van de financiële problematiek die is overgenomen, er ook nadruk wordt gelegd op ontwikkeling, productieverhoging en internationale samenwerking. Bij de overhandiging van de landbouwmaterialen waren verder aanwezig
De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien en parlementariër, Chuanrui Wang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina schenkt Suriname US$ 1,4 miljoen aan landbouwmaterialen