Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

China investeert in huizenbouw Suriname

Geplaatst

op

Gisteren is er een overeenkomst getekend door verschillende partijen waarin akkoord wordt gegeven voor de bouw van 150 woningen voor lagere inkomens. De bouw zal gefinancierd worden door China.

De overeenkomst is ondertekend door het ministerie van Openbare Werken, de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en de Chinese bouwonderneming Broad Homes Internationaal. Deze laatste partij zal de bouw van de 150 woningen gaan financieren. Broad homes internationaal leent het geld vanuit een fonds van de Chinese overheid. Dit fonds is opgezet om te investeren in Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Totaal zal er een half miljard dollar beschikbaar zijn voor het realiseren van de woningen. Volgend jaar zal de fabriek die de productie op zich neemt starten met het project. Allereerst zullen er 150 woningen opgeleverd worden, daarna kan het aantal oplopen tot zo’n 1000 woningen. Directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, heeft laten weten dat er zoveel mogelijk met Surinaamse arbeiders en leveranciers zal worden gewerkt.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Mggan

    woensdag 16 november 2016 at 19:40

    Hoop dat het geen geld van deze investering verdwijnt in de zakken van corruptelingen. Nu kunnen wij ook ezels verkopen aan China, Ezels vellen worden gebruikt om ejaiou te maken, en kost $2500.00 per ons, zal goede dollar inkomsten zin voor suriname. Hoop dat LVV heel snel dit aanpakken

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |