Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

China investeert in huizenbouw Suriname

Geplaatst

op

Gisteren is er een overeenkomst getekend door verschillende partijen waarin akkoord wordt gegeven voor de bouw van 150 woningen voor lagere inkomens. De bouw zal gefinancierd worden door China.

De overeenkomst is ondertekend door het ministerie van Openbare Werken, de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en de Chinese bouwonderneming Broad Homes Internationaal. Deze laatste partij zal de bouw van de 150 woningen gaan financieren. Broad homes internationaal leent het geld vanuit een fonds van de Chinese overheid. Dit fonds is opgezet om te investeren in Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Totaal zal er een half miljard dollar beschikbaar zijn voor het realiseren van de woningen. Volgend jaar zal de fabriek die de productie op zich neemt starten met het project. Allereerst zullen er 150 woningen opgeleverd worden, daarna kan het aantal oplopen tot zo’n 1000 woningen. Directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, heeft laten weten dat er zoveel mogelijk met Surinaamse arbeiders en leveranciers zal worden gewerkt.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Mggan

    woensdag 16 november 2016 at 19:40

    Hoop dat het geen geld van deze investering verdwijnt in de zakken van corruptelingen. Nu kunnen wij ook ezels verkopen aan China, Ezels vellen worden gebruikt om ejaiou te maken, en kost $2500.00 per ons, zal goede dollar inkomsten zin voor suriname. Hoop dat LVV heel snel dit aanpakken

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen