Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

China investeert in huizenbouw Suriname

Geplaatst

op

door

Gisteren is er een overeenkomst getekend door verschillende partijen waarin akkoord wordt gegeven voor de bouw van 150 woningen voor lagere inkomens. De bouw zal gefinancierd worden door China.

De overeenkomst is ondertekend door het ministerie van Openbare Werken, de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en de Chinese bouwonderneming Broad Homes Internationaal. Deze laatste partij zal de bouw van de 150 woningen gaan financieren. Broad homes internationaal leent het geld vanuit een fonds van de Chinese overheid. Dit fonds is opgezet om te investeren in Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Totaal zal er een half miljard dollar beschikbaar zijn voor het realiseren van de woningen. Volgend jaar zal de fabriek die de productie op zich neemt starten met het project. Allereerst zullen er 150 woningen opgeleverd worden, daarna kan het aantal oplopen tot zo’n 1000 woningen. Directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, heeft laten weten dat er zoveel mogelijk met Surinaamse arbeiders en leveranciers zal worden gewerkt.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Mggan

Hoop dat het geen geld van deze investering verdwijnt in de zakken van corruptelingen. Nu kunnen wij ook ezels verkopen aan China, Ezels vellen worden gebruikt om ejaiou te maken, en kost $2500.00 per ons, zal goede dollar inkomsten zin voor suriname. Hoop dat LVV heel snel dit aanpakkenAdvertentie

Suriname

Banel Fitness Fun gedenkt dakloze vaders

Geplaatst

op

door

De sportschool Banel Fitness Fun heeft in verband met vaderdag ruim 30 dakloze vaders en zwervers voorzien van voeding en drank. Deze sportschool werd bij de laatst gehouden avond vierdaagse Winnaar in het algemeen klassement. Waard te vermelden is dat het hun eerste jaar is.

Lees verder

Suriname

Politie Livorno sluit werknemers visbedrijf op

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Livorno heeft op dinsdag 11 juni twee medewerkers van een visbedrijf aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Het tweetal Joshua, P. (28) en de 27-jarige Kevin, K. worden ervan verdacht 30 lege visbakken van het bedrijf weggenomen te hebben.De eigenaar deed op donderdag 31 mei aangifte van diefstal van zijn goed op het politiebureau Livorno.

Na uitgewerkte informatie kwamen Joshua en Kevin in beeld. Zij werden opgespoord en op hun woonadres aangehouden. De twee verdachten hebben bekend de diefstal van de 30 lege visbakken te hebben gepleegd. De gestolen bakken hebben zij voor SRD 1200 verkocht en dit bedrag onderling verdeeld.

Hangende het onderzoek zijn Joshua en Kevin door de politie van Livorno in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Meest gelezen

X