vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

China en Suriname streven naar verdieping van bilaterale betrekkingen in 2024

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

De Volksrepubliek China kijkt terug op een diplomatiek succesvol 2023 met de Republiek Suriname en staat klaar om de relatie in 2024 naar nieuwe hoogten te tillen, aldus ambassadeur Han Jing tijdens een persbriefing op dinsdag 30 januari. Hij benadrukte tijdens de briefing het thema “China’s Foreign Policy and China-Suriname Relations” en belichtte de belangrijkste initiatieven van China, economische en handelsgegevens, en vooruitzichten voor het komende jaar.

Ambassadeur Han Jing beschreef de relatie tussen China en Suriname als “een strategisch partnerschap gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen”. Hij wees op significante ontwikkelingen in 2023 op politiek en diplomatiek gebied, waaronder het bezoek van vijf Surinaamse ministers aan China. Tijdens deze bezoeken werden samenwerkingen op diverse terreinen versterkt, aldus de diplomaat. Hij noemde specifiek de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Defensie, Justitie en Politie, Natuurlijke Hulpbronnen (NH), en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Ook benadrukte hij het bezoek van een Chinese delegatie aan De Nationale Assemblee (DNA) en keek vooruit naar een bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan China.

Ambassadeur Han Jing benadrukte dat China zich inzet om bij te dragen aan de sociale en economische ontwikkeling van Suriname, ook in 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina en Suriname streven naar verdieping van bilaterale betrekkingen in 2024