woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

China en India ondersteunen IMF-akkoord Suriname

lees ook ...

Workshop watermanagement in Spice Quest voor studenten

Het onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie  Ministerie van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft op woensdag 22 maart in samenwerking met het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (RO...

China en India hebben hun volledige ondersteuning toegezegd aan het herstelprogramma van de regering-Santokhi. De landen hebben schriftelijk aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toegezegd hierachter te staan. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi vrijdag bij de opening van het waterstation in Commewijne. Het staatshoofd is bijzonder opgelucht, omdat met de ondersteuning van deze twee landen alle weerstanden zijn weggemaakt.

Er is volgens Santokhi hiermee een belangrijke stap gezet richting het afronden van het akkoord met IMF. De overeenkomst met het fonds, waarmee US$ 695 miljoen betalingsbalanssteun gepaard gaat, zou al in september een feit moeten zijn. Maar het akkoord liep vertraging op omdat eerdere schrijven van China, een van de grootste schuldeisers van Suriname, niet overtuigend genoeg waren voor het IMF.

Op 22 december wordt het verzoek van Suriname door het IMF-bestuur behandeld. Santokhi verwacht dat het verzoek van Suriname wordt goedgekeurd, omdat andere schuldeisers eerder al hun ondersteuning hadden toegezegd aan het herstructureringsprogramma van de regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina en India ondersteunen IMF-akkoord Suriname