woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
5
(1)

China en India ondersteunen IMF-akkoord Suriname

lees ook ...

Bouw door China aan Suriname gedoneerde woningen start binne...

De regering hoopt binnen twee maanden te starten met de bouw van de woningen die door China aan Suriname zijn geschonken. De Raad van Ministers (RvM) zou ook goedkeuring hebben gegeven voor start van ...

China en India hebben hun volledige ondersteuning toegezegd aan het herstelprogramma van de regering-Santokhi. De landen hebben schriftelijk aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toegezegd hierachter te staan. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi vrijdag bij de opening van het waterstation in Commewijne. Het staatshoofd is bijzonder opgelucht, omdat met de ondersteuning van deze twee landen alle weerstanden zijn weggemaakt.

Er is volgens Santokhi hiermee een belangrijke stap gezet richting het afronden van het akkoord met IMF. De overeenkomst met het fonds, waarmee US$ 695 miljoen betalingsbalanssteun gepaard gaat, zou al in september een feit moeten zijn. Maar het akkoord liep vertraging op omdat eerdere schrijven van China, een van de grootste schuldeisers van Suriname, niet overtuigend genoeg waren voor het IMF.

Op 22 december wordt het verzoek van Suriname door het IMF-bestuur behandeld. Santokhi verwacht dat het verzoek van Suriname wordt goedgekeurd, omdat andere schuldeisers eerder al hun ondersteuning hadden toegezegd aan het herstructureringsprogramma van de regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina en India ondersteunen IMF-akkoord Suriname