woensdag 31 mei 2023
25 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
3
(4)

China en India gaan akkoord met IMF-programma

lees ook ...

AmCham Suriname met nieuwe voorzitter richt zich op financie...

Op 25 mei heeft de overdracht van het voorzitterschap van AmCham Suriname plaatsgevonden. Tijdens deze gelegenheid heeft Eugene Profijt de voorzittershamer overgedragen aan Anushka Sonai. Met het aanb...

De deal van de Surinaamse regering met het Intenationaal Monetair Fonds om haar schulden te herschikken draagt de goedkeuring van China en India. Deze twee landen zijn de grootste bilaterale schuldeisers van Suriname. Met 552 miljoen USD is China de één na grootste schuldeiser van Suriname. De grootste schuldeiser zijn de aandeelhouders van de twee ‘Oppenheimer-leningen’ waar er een schuld van 675 miljoen USD  open staat.

Het programma tussen Suriname en het IMF is helemaal rond, maar het IMF wil de goedkeuring hebben van de grootste schuldeisers, waaronder ook China en India. Vooral de goedkeuring van China, als grootste bilaterale crediteur, is belangrijk. De diplomatieke nota is intussen opgestuurd naar het IMF. “Wij hopen dat het voldoende zal zijn voor het IMF om de Staff-Level Agreement zo snel mogelijk naar de Board te sturen. En wat dat betreft is het even wachten”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De Paris club heeft al goedkeuring gegeven. China is belangrijk.

De ambassade van China in Paramaribo bevestigt dat er een diplomatieke nota is verstuurd naar het IMF, waarin zij aangeeft akkoord te gaan met het herschikkingsprogramma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChina en India gaan akkoord met IMF-programma