dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Cheryl Jubithana is waarnemend directeur IOL

lees ook ...

Nationale Partij Suriname begint mobilisatiecampagne voor ve...

De Nationale Partij Suriname is gestart met haar mobilisatiecampagne op weg naar de komende verkiezingen. Op 17 maart gaven de voorzitter Gregory Rusland en de afdeling Paramaribo onder leiding van Iv...

 Cheryl Jubithana, onderdirecteur Onderwijszaken, zal waarnemen, totdat er een vervanger is gevonden voor de opengevallen plek van Robert Peneux op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Het ministerie was van plan om het dienstverband per 1 september te beëindigen.

.Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft de beëindiging van zijn overeenkomst geaccepteerd. Zij koos  liever voor een goede overdracht, aangezien er  een afrondingsperiode met de ex-directeur  was afgesproken. De bewindsvrouw zegt dat Peneux “een goede ontwikkeling heeft gebracht in het transformatieproces van het IOL naar een hbo-opleiding”.

Deze transformatie gaat verder. Levens heeft daarover al gesprekken gevoerd met de raad van toezicht van het IOL. De minister garandeert  aan de rvt en de onderdirecteur dat ze de brief van de IOL-docenten spoedig zal beantwoorden. Samen met Cheryl Jubithana bestaat de directie verder uit Serge Lemmert (Financiële Zaken) en Patrick Tjon Jaw Chong (Logistieke Zaken).

Docenten van het IOL, die woensdag een spoedvergadering hebben gehouden, vragen in een brief aan Levens waarom Peneux plaats moest maken, en wilden al vrijdag een reactie van de bewindsvrouw. Ook het ondersteunend personeel heeft naar verluidt een schrijven gericht aan de minister, waarin wordt gevraagd het ontslag van Peneux aan te houden.

Peneux werd op 15 januari 2020 door André Misiekaba, minister ad-interim van OWC, aangesteld als directeur van de Academische Lerarenopleiding (ALO), het voormalige IOL. Eerder was hij  minister van Onderwijs (2015-2018), en diende vanaf februari 2014 als directeur op het departement. Peneux is ook zeven jaar docent geweest op het instituut.

Peneux stapte december vorig jaar ook op,  als voorzitter van het bestuur van stichting Jeugdtandverzorging, voorzitter van de raad van toezicht van de Surinaamse Militaire Academie en de Surinaamse Militaire School. Hij is ook directeur geweest van onder meer het Avond-Imeao, Imeao 4 en het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (Celos) . Verder was hij interim-manager van het Examenbureau.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCheryl Jubithana is waarnemend directeur IOL