Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Chauffeurs NVB nog in afwachting uitbetaling salaris

Geplaatst

op

door

Kenneth Themen, van de bond van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), hoopt dat de overheid zijn leden deze maand zal uitbetalen. De bushouders van het NVB zijn namelijk al drie maanden niet uitbetaald.

Themen gaat er vanuit dat de overheid deze week nog over de brug zal komen. Eerder dit jaar speelde zich, met betrekking tot de uitbetalingen, een zelfde situatie af waarop de chauffeurs in oktober besloten de weg bij De Nationale Assemblee te blokkeren en hun beklag te doen bij Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Helaas was de oplossing van korte duur want de leden wachten wederom op hun geld.

Volgens Themen, tevens voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zijn er met de OBS inmiddels afspraken gemaakt en krijgen OBS-leden voortaan aan het eind van elke maand hun geld uitbetaald. Themen verwacht dat de regering ook zijn verplichtingen naar de bushouders van het NVB zal nakomen en hoopt dat de betaling op zeer kort termijn zal plaatsvinden, zodat de chauffeurs en hun gezinnen de feestdagen gezellig kunnen doorbrengen en zij het jaar goed kunnen afsluiten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Werving personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica begonnen

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag 19 oktober de eerste bekendmaking geplaatst voor het werven en selecteren van personeel voor het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Belangstellenden kunnen tot 31 oktober solliciteren naar de functies van medisch specialist op de poliklinieken, verpleegafdelingen, administratie en speciale diensten.

Bij de medische specialisten gaat het om kinder- en interne geneeskunde, anesthesiologie, chirurgie, gynaecologie, cardiologie, dermatologie, KNO, oftalmologie, fysiotherapie, radiologie en personeel voor de behandel units, het laboratorium en de apotheek.

Voor de poliklinieken is er personeel nodig voor de afdelingen gynaecologie, interne geneeskunde, chirurgie, orthopedie, kindergeneeskunde, oftalmologie, cardiologie, dermatologie, KNO en anesthesiologie.

Voor de verpleegafdelingen is het ministerie opzoek naar mannen en vrouwen voor de kinder- en interne geneeskunde, chirurgie/orthopedie, gynaecologie/obstetrie, verloskamer, intensive care, operatiekamer, spoedeisende hulp, isolatieverpleging en infectiepreventie.

Geïnteresseerden kunnen ook solliciteren naar de administratieve functies op het secretariaat van de directie, HRM, de financiële administratie, medische administratie, interne controle, inkoop, ICT, medisch maatschappelijke dienst, apotheek, laboratorium en radiologie. Bij de speciale diensten gaat het om medewerkers voor de  keuken, wasserij en technische dienst. Verder zijn er ook telefonisten en magazijnmedewerkers nodig. Op de transportafdeling en het mortuarium is er ook plaatsingsmogelijkheid voor personen die hiervoor belangstelling hebben.

De bouw van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is in november 2014 gestart. Binnenkort moet de technische oplevering plaatsvinden, omdat het hospitaal volgend jaar operationeel moet zijn. Met dit modern ziekenhuis gaat een belofte van president Desi Bouterse in vervulling.

Lees verder

Suriname

President Bouterse belooft oplossing noden Perica

Geplaatst

op

door

Bij een bezoek aan Perica, in het district Marowijne, heeft president Desi Bouterse na het aanhoren van de noden direct oplossingsmodellen met de bewoners besproken. Het Nationaal Informatie Instituut (NII), meldt dat de regeringsleider zaterdag op feestelijke en traditionele wijze is ontvangen.

Er is voor aanvang van de bespreking gebeden voor een goed verloop, waarna de president een brief heeft ontvangen met daarin de noden van de bewoners. Bouterse heeft aangegeven, dat het elektriciteitsprobleem, volgens een uitgestippelde planning, uiterlijk December 2019 tot het verleden moet behoren.

Het openkappen van 10 hectare aan land voor de vrouwenorganisatie heeft aandacht van het staatshoofd. Dit punt wordt zeker op zijn agenda geplaatst. “Het zal niet lang duren, heel binnenkort zal u kunnen planten”, zegt de president.

Lees verder

Meest gelezen

X