woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Chartervlucht heeft geen toestemming van Nicaragua

lees ook ...

Amerikaanse ambassade schenkt US$ 345.600 voor restauratie E...

Met de officiële toewijzing van US$ 345.600 door de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams aan de voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson Huis Cynthia MacLeod, is de restauratie van het al j...

Een gecancelde chartervlucht naar Nicaragua georganiseerd door Yepi Den de vorige week, is nog  niet vertrokken. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heeft geen groen licht van de Nicaraguaanse luchtvaartautoriteiten om te mogen landen. Een deel van de negentig passagiers bivakkeert nog steeds rondom de vertrekhal.

“Neen, er is geen groen licht gekomen. De SLM heeft volkomen juist gehandeld en de vlucht niet uitgevoerd. In geval van een reguliere passagiersvlucht handelen wij op exact dezelfde wijze”, zo spreekt SLM-directeur Paul de Haan.

Carlo Lansdorf van Yepi Den, de organisatie die de vlucht heeft georganiseerd, zegt dat alles wordt gedaan om de mensen toch nog weg te brengen. Met de SLM zal opnieuw gesproken worden. De  total lockdown zorgde de afgelopen week ervoor dat niet slagvaardig gewerkt kon worden.

Uit wantrouwen heeft het overgrote deel van de passagiers, ongeveer zestig personen, onder wie ook kinderen, besloten ter plekke te blijven. Chefa, een van de passagiers die weigert te vertrekken , zegt dat ze nu zelf voeding kopen en dat vrienden en medewerkers van de airport hen ondersteunen.

“We zijn bezig de mogelijkheden te bekijken om de vlucht alsnog uit te voeren. De mensen zijn wantrouwig. Ze denken dat hun vlucht niet doorgaat, ze geen geld terugkrijgen en de verliezende derde worden als ze weggaan. We proberen ze te overtuigen dat we nog bezig zijn, maar dat kan nog niet tot ze doordringen”, meldt Lansdorf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChartervlucht heeft geen toestemming van Nicaragua