zaterdag 12 juni 2021
25.5 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Chartervlucht Cubanen naar Nicaragua afgelast

lees ook ...

De regering praat met vakbonden over Overbruggingsmaatregele...

Regering Santokhi/Brunswijk heeft voorafgaand aan de regeringsraad op woensdag 09 juli 2021 de vertegenwoordigers van de diverse vakbonden gehoord en geïnformeerd over het hersteltraject naar een gezo...

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft de chartervlucht naar Managua, Nicaragua afgelast. “We werken aan een oplossing die moet zorgen dat beide partijen blij zijn”, zegt SLM-directeur Paul de Haan. De maatschappij zal de financiële zaken afhandelen volgens de overeenkomst met de organisator van de vlucht.

De Haan benadrukt nogmaals, dat de SLM geen blaam treft in deze kwestie. De charteraar  heeft niet tijdig opgevraagde informatie om de landingstoestemming te krijgen opgestuurd.  “Er zijn ook andere redenen bekend bij ons”, zegt De Haan, die hierover niet wilde uitweiden.  Het contract met de organisatie zal volgens de clausule in de overeenkomst worden ontbonden. Of de organisatie zich niet aan voorwaarden in het contract heeft gehouden, wil de SLM-directeur niet zeggen.

Passagiers die zouden afreizen, zijn na een reeks gebeurtenissen op straat beland. Carlo Lansdorf van Yepi Den, medeorganisator van de vlucht, heeft zich bekommerd om de groep. Uiteindelijk  konden mensen  een verblijfplaats vinden. Lansdorf was duidelijk opgelucht. “Ik ga met mijn advocaat spoedig met de SLM praten”, zei hij woensdagavond.

Een slachtoffer meen te hebben vernomen dat de SLM het geld van de chartervlucht niet wil teruggeven aan de charteraar. Hij beweert 1.040.- US dollar te hebben betaald voor zijn vliegticket. “Ik wil niet meer vliegen en wil mijn geld terug om een huurhuis te betalen. We hebben nu hulp gehad om ergens te slapen.” Deze gestrande passagier beweert politiek asiel te hebben voor verblijf in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChartervlucht Cubanen naar Nicaragua afgelast