zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4
(1)

Chapeau Organic; acties tegen Leo Brunswijk hebben sneeuwbaleffect

lees ook ...

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaams...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Econom...

De acties van Organic hebben een sneeuwbal effect veroorzaakt. Binnen een week eisten zij dat: Leo mus’saka, evenals First Lady en Financieen minister Achaibersing(op non actief).Effect: Achaibersingh heeft per 1 september zijn ontslag ingediend, first lady weigert Staatsolie RVC lidmaatschap (maandelijks 5000,- US) op te geven evenals Leo Brunswijk die vier functies heeft.

Leo Brunswijk, EBS schandalen
Hoewel Ronnie Brunswijk beloofde zijn broertje Leo maar een functie te laten houden, weigert Leo de vier functies op te geven. Hij is nu nog steeds voorzitter van Staatsolie RVC, RVC-lid van EBS tevens onderdirecteur (conflict of interest) en RVC lid bij de SLM .Omdat Hellings van Organic bleef hameren op het neerleggen van de functies: Leo mus saka (= Leo moet afstand doen) begon Leo te zingen als een picolet op de staatszender in ‘Manten taki”.

Met name over Prenobe Bissesur die hij een echte uitbuiter noemde en SLM directeur Paul de Haan die hij als leugenaar betitelde.Van VHP zijde werd daarop enkele frauduleuze handelingen bekend gemaakt die Leo Brunswijk bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft gepleegd. Ten eerst kan hij wettelijk onmmogelijk RvC lid en onder directeur zijn, want de RvC moet de directie controleren. Een slager kan onmogelijk zijn eigen vlees keuren met andere woorden.

Leo’s fufuru (fraude)omvat ondermeer opdrachten betalen aan zogenaamd bedrijven voor electrificatie, terwijl op het adres uitsluitend een Car wash gevestigd is. Eerder dit jaar zijn nog meer fraudes van Leo aangetoond door het gerenomeerde, decennialang bestaande internationale accountants bedrijf Ernst & Young. Ach, wie is Ernst & Young schamperde Leo als antwoord op de vraag hoe het zit met zijn frauduleuze handelingen bij EBS.

Prenobe Bissesur, zondebok
En zo ontstond het sneeuwbal effect. Leo vertelde dat Prenobe in een keer 216.000 euro had ontvangen en per maand 17.500 Euro. Verder is het bekend dat Prenobe onderdirecteur is van het presidentieel kabinet en directeur van de Deviezen Controle dienst; betaalde hoge ambtenarenfuncties, maar hij heeft de Nederlandse nationaliteit, fa dat kan?

Prenobe kan niet bogen op een goede staat van dienst als jurist, wel is hij de zoon van de voorzitter van VHP Nederland Sekhar Bissesur. President Santokhi besloot Prenobe Bissesur te ontslaan van al zijn functies en hem tot zondebok te maken. Toen Bissesur schielijk naar Nederland wou afreizen werd zijn paspoort op de luchtaven Zanderij in beslag genomen. Er kwam toen een Sranan odo bij ons op: ala meti e nyan kasaba, ma (prenobe) kon’ koni nomo e tyari a nen.

Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)

Ook Xaviera Jesserun moest haar ontslag indienen als hoofd Raad van Commissarissen bij de SLM. Op ABC tv vertelde ze dat ze het onbeperkt reizen van RvC leden heeft gestopt en weigerde het loon van de RvC leden te verhogen naar bedragen tussen 1100 US$ en 1700 US$.
Leo Brunswijk en Melissa Santokhi echter, zijn in de positie waarin ze de president kunnen chanteren. Ontslaat hij Leo, dan gaat Leo nog meer fluiten en gaat de coalitie wankelen, ontslaat hij lady Melissa, bij Staatsolie (5000 US$ per maand)dan gaat zijn huwelijk wankelen.
De Nederlandse directeur de Haan, heeft hij oogluikend toegestaan, of zelfs geholpen te vertrekken, want Chan weet hoe mensonterend gevangenissen in Suriname zijn en niets moet het aanstaande bezoek van Premier Rutte uit Nederland in de weg staan…

Foto: Leo Brunswijk haalde SLM feiten in STVS programma Mantentaki aan en veroorzaakte een sneeuwbal effect

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnChapeau Organic; acties tegen Leo Brunswijk hebben sneeuwbaleffect