woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
2
(1)

Chaotische situatie bij verdeling voedselpakketten ABOP in Suriname

lees ook ...

President Santokhi plant fruit en groenten op zijn verjaarda...

President Chandrikpersad Santokhi, heeft op zijn geboortedag, in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), en groenten en fruit ...

Een enorme drukte en ook chaotische situatie als de truck op Pontbuiten stopt. De ABOP, onder leiding van bestuurslid Joël ‘Bordo’ Martinus, verdeelt voedselpakketten. Het is haast onmogelijk om de Covid-maatregelen in acht te nemen. Vele mensen bestormen de truck om en voedselpakket te kunnen bemachtigen.

Bejaarden, volwassenen en zelfs ook kinderen zijn in de drukte. Een bejaarde vrouw is zelf gevallen en moest door omstanders ondersteund worden om weer op haar benen te kunnen staan. De pakketten worden vanuit een grote truck verdeeld.

Door de drukte en het duwen van mensen om in deze moeilijke tijd een pakket te kunnen bemachtigen zijn enkele pakketten in de trens terechtgekomen. Mensen zijn ook in het water gesprongen om een pakket te kunnen bemachtigen. Intussen zijn de achterdeuren van de truck geopend en mensen graaien naar pakketten.

Vanaf gisteren had Bordo aangekondigd dat er pakketten verdeeld zouden worden. De bedoeling is dat zij landelijk zullen verdelen.

Op social media zijn de meningen van burgers verdeeld. Anderen vinden het een goed idee dat er pakketten worden verdeeld in deze moeilijke tijd. Weer anderen zijn van mening, dat de actie van de ABOP beter kon worden georganiseerd, vooral vanwege de Covid-situatie in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChaotische situatie bij verdeling voedselpakketten ABOP in Suriname