woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
3.7
(3)

Chaos in Suriname; DNA-gebouw bestormd en bekogeld en politie met traangas

lees ook ...

Bekende en nieuwe gezichten bundelen krachten in NDP

Na de interne verkiezing van de partij, maakt het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van de nieuwgekozen voorzitter Jennifer Simons zich klaar voor de verdere verst...

Er is heerst momenteel een enorme chaos in Suriname. Het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) is bestormd en ook bekogeld. Ruiten van het DNA-gebouw zijn kapotgeslagen door protesteerders. De mensen zijn moe van het beleid dat gevoerd wordt door de regering-Santokhi.

De protestactie is georganiseerd door Stephano Pakittow Biervliet. Toen de soundtruck van Pakittow gesommeerd werd zich te verwijderen voor het DNA-gebouw, raakte de goed opgekomen menigte verhit. De politie, was in eerste instantie niet in grote getallen aanwezig en dus ook niet opgewassen tegen het publiek. De poorten werden getrapt.

Er werd door de actievoerders met flessen en stenen gegooid naar het assembleegebouw. De politie loste waarschuwingsschoten, maar dat hielp niet. Uiteindelijk werd traangas gebruikt. De actievoerders raakten nog meer verhit en begonnen de glazen ramen van het DNA-gebouw kapot te slaan met stenen. Enkele journalisten werden ook getroffen door traangas. Intussen arriveerde versterking. De situatie is nog steeds verhit. De actievoerders hebben zich verplaatst naar het Kabinet van de President.

De actievoerders zijn moe van alle prijsaanpassingen in het land. Naast de verhogingen voor brandstof, kookgas, elektriciteit zijn ook de kosten voor levensonderhoud behoorlijk gestegen. Het lijkt erop alsof de regering niets te maken heeft met de gemeenschap. Vandaag zijn de brandstofprijzen opnieuw aangepast, met als gevolg dat ook andere prijzen in de winkels zullen stijgen.

De actievoerders zijn nog steeds aan het protesteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

25 REACTIES

25 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChaos in Suriname; DNA-gebouw bestormd en bekogeld en politie met traangas