zondag 29 november 2020
23.9 C
Paramaribo
3.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Chan(Pres), Bravo(VP) en AKA(MinFin) doen het goed!

lees ook ...

Zorginstellingen krijgen Covid-19 protocollen

De nationale Infectie Preventie Commissie  heeft in  opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, covid-19  protocollen ontwikkelt voor zorginstellingen. De commissie overhandigde deze op vrijdag ...

Mijne mensen, de economische situatie waarin Suriname zich bevindt, gaat mijn verstand te boven. De vorige regering had het land achtergelaten als een economisch mijnenveld vol met onvoorziene valkuilen. De overheidsbanken(de Centrale Bank en de Surinaamse Post Spaar Bank) waren leeggeroofd door hun respectieve directeuren die nu trouwens achter slot en grendel zitten.

De handelsbanken hadden eerder onder druk van de toenmalige Roverheid, de kasreserves(USD’s en EURO’s) door hun cliënten aan hen toevertrouwd, op de Centrale bank moeten storten. En alsof dat  niet erg genoeg was, waren er vele buitenlandse leningen gesloten, waarvan die bij het Oppenheimerfonds van 550 miljoen US Dollars er één van de velen was.  En raad eens hoeveel van die 550 miljoen US Dollars zijn gebruikt voor belangrijke investeringen.

Volgens Aka, de Minister van Financien, is dat precies 7.3 miljoen US Dollars voor een investering in het Goudmijn bedrijf Newmont. De rest zou consumptief gebruikt zijn en dat is 542 miljoen en 700.000 US Dollars. Dat is veel geld om zomaar te verdwijnen, maar toch heeft het dat wel gedaan. Een deel daarvan is hoogstwaarschijnlijk gegaan naar aardappelen en uien door Alu Baba (Aardappelman) ingekocht als zoethoudertje voor het volk.

Is een deel van de USD 542 miljoen ook in de vorm van salarissen gegaan naar de vele duizenden burgers die de afgelopen jaren in dienst van de overheid zijn genomen? Ik betwijfel dat, want Alu Baba de ex- VP, was haast met stomheid geslagen dat Aka, Chan en Bravo de landsdienaren hun salarissen hadden uitbetaald zonder te lenen, omdat tijdens zijn regering er maandelijks op bedel-leentoer moest worden gegaan om die specifieke reden.

Nu moeten Chan en Bravo met behulp van Aka, al goochelend en jonglerend alle ballen in de lucht zien te houden. Maar wie schetst ons aller verbazing wanneer blijkt dat Channeman(een troetelnaampje is op zijn plaats) en crew, na drie maanden prudent en zuinig beleid, instaat blijken de landsdienaren gewoon te kunnen betalen zonder te lenen. En waarempel blijkt het nu dat prudent en zuinig beleid nog niet het hele verhaal is.

Het volledige verhaal is, dat het geld dat bij de honderdduizenden Euro’s, US Dollars en SRD’s op maandbasis in de zakken van de voormalige Landstop en hun uitgebreide foute kring verdween, nu overblijft in landskas, waar dus de 60.000 plus ambtenaren mee betaald zijn. Mooier kon het niet!

Christa Sluisdom

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

Politieinspecteurs 2de klasse willen bevordering

Een honderdtal Inspecteur...

Zorginstellingen krijgen Covid-19 protocollen

De nationale Infectie Pre...

Verkiezingspersoneel ontvangt december

Personeel dat voor, tijde...

Voerprijzen in Suriname moordend voor kippenkwekers

Kippenkwekers in Suriname...
-- advertentie --

meer Suriname

NDP’ers opgeroepen voor ondersteuning voorzitter Bouterse

Op sociale media gaat er ...

Politieke partijen DOE en A20 werken samen

De politieke partijen A20...

Ministerie TCT bezig met verbetering Openbaar Vervoer

Het directoraat transport...

President Santokhi wil Defensie op juiste Spoor

Tijdens de openingstoespr...

Ricardo Panka woordvoerder NDP

Ricardo Panka is vanaf va...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

President Santokhi positief over 45 jaar onafhankelijkheid

Vandaag 25 november, op d...

Surinaamse regering voert gesprekken over visumvrij reizen

President Chan Santokhi w...

Ex-governor moederbank: Hoefdraad liegt, regering wist alles

“Hoefdraad liegt, de rege...

Ministerie van Defensie doet mee aan ‘Orange the World’

 De ‘Internationale Dag v...

NDPers boos om hechtenis of boos op Adhin

De dag dat  ex-vp Adhin w...
Home Suriname Chan(Pres), Bravo(VP) en AKA(MinFin) doen het goed!