donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3.1
(7)

Chan wil de titel van boedelgronden veranderen; BOEDEL is al EIGENDOM!

lees ook ...

Jongen vermist na zwemincident bij goudveld in Nieuw Koffiek...

Tijdens een zwemincident bij een goudveld in Nieuw Koffiekamp verdween RN (16) in de diepte. Er wordt gevreesd dat hij verdronken is. Ondanks zoekacties tot gisteravond, bleef het gewenste resultaa...

De president van Suriname wil de titel van boedelgronden veranderen. Hij zegt daarvan: “De boedelproblematiek in Suriname blijft zich maar opstapelen. Om te voorkomen dat dit verergert en stagnaties brengt in ontwikkeling is er vandaag, 22 juli 2022 op het Kabinet van de President de presidentiële commissie ‘Boedelproblematiek in Suriname’ geïnstalleerd.

Men is ook onzeker om te investeren in gronden. Het wordt nu tijd dat er werkelijk een oplossing komt aan dit probleem. En dat is precies het doel van de commissie. De commissie heeft als taak om de boedelproblematiek in Suriname grondig te evalueren, conceptwetten voor te bereiden en de regering te adviseren. Hiermee moeten ook de ondernemers worden ondersteund, dat ze zekerheid hebben om te kunnen investeren.

President Santokhi gaf aan dat men een financiële lening moet kunnen krijgen op hun stukje grond. Dit moet verder ontwikkeling in het land brengen. Alleen samen lossen we het probleem van ons land op.”

Als hij maar zorgt dat hij de boedelgronden van authentieke Surinamers met rust laat. Ze hebben de gronden gekocht met hele families om het geld op te kunnen brengen en hebben er voor gezweet en niet gekregen zoals de hindostanen na de contractarbeid. Voorbeelden zijn boedelgronden in Para en Coronie waar de mensen een goed en rustig leven leiden. Daarbij zijn zwarte Surinamers de eerste mensen die grond zouden moeten krijgen als compensatie voor het harde werk van hun voorouders dat honderden jaren duurde. Chan wil mensen leningen geven op hun grond. Waarom? Laat hij gaan kijken in Para waar de mensen in behoorlijke huizen leven. Ze willen de zwarte mensen die zelf hun grond hebben gekocht, de gronden ontroven.

Chan is gewaarschuwd dat hij niet net nu Suriname demonstreert tegen het groffe roofbeleid, dat hij weer komt met een roofconstructie. Liever stop hij met nieuwe roofconstructies op te zetten en haalt hij zijn vrouw en Leo Brunswijk, de broer van Ronnie uit de Raad van Commissarissen van Staatsolie(RvC) en andere RvC’s zoals de demonstranten hebben geēist. Chan we bar yu!  

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChan wil de titel van boedelgronden veranderen; BOEDEL is al EIGENDOM!