zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
2.9
(12)

Chan móet aftreden; weer baby dood in AZ !

lees ook ...

Guyana en Venezuela in conflict

Vijf en negentig procent van de Venezolaanse kiesgerechtigde bevolking heeft de regering mandaat gegeven om op te treden tegen Guyana in het grensgeschil. Het land mag dus een groot deel van Guyana cl...

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is er vanwege gebrek aan neonatale zorg weer een baby overleden. Gisterochtend is een moeder bevallen op de SEH van het AZP.  De baby moest vanwege code zwart in de neonatale zorg, gelaten worden bij de moeder, terwijl het extra zorg nodig had. De baby is stierf in het ziekenhuis bij de moeder.

De kinderarts zegt dat ze de baby vanwege de situatie niet konden helpen. De kinderarts die vanwege rancuneuze handelingen anoniem wenst te blijven, vindt het heel triest dat er geen adequate oplossing kan komen. “Er was vandaag een meeting tussen de Raad van Commissarissen, directie en het ministerie van Volksgezondheid. Hoe ver zijn ze met het terughalen van buitenlandse artsen?” vraagt de arts zich af.

Er moet op korte termijn een oplossing komen om erger te voorkomen. Indien de situatie zo door blijft gaan kunnen er veel meer baby’s dood gaan. Kinderartsen in het AZP hebben eerder alarm geslagen. Baby’s gaan dood vanwege gebrek aan neonatale zorg en personeel om de zorg te bemannen. Deze baby’s worden dan bij de moeder gelegd om te sterven. De NICU-zorg in het AZP, die een landelijke functie heeft, is door de ontstane situatie momenteel in code zwart terechtgekomen.

De regering moet feitelijk hierom alleen onmiddellijk aftreden. Er sterven baby’s in het ziekenhuis vanwege code zwart in de neonatale zorg. Er is geen geld voor het ziekenhuis, maar de president maakt snoepreisjes naar het buitenland met de hele familie; de FL (Fourth Lady) gaat naar ons buurland Guyana voor BS (Business Sweets) en krijgt daar USD 37000 voor van de staat; En onder de ogen van herdershond Armand is er SRD 40.9 miljoen van de Centrale Bank gestolen.

Bovenstaande zijn de redenen in een notedop, waarom de president die een wandelend  precedent is, moet aftreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChan móet aftreden; weer baby dood in AZ !