donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
3
(8)

Chan, hoofdrolspeler in: Santokhiland, de Bananenrepubiek Suriname

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...


Mensen, kijk waarvoor je gekozen hebt. Een president die liegt en vliegt. De zoveelste president die Suriname als bananenrepubliek leidt. Een bananen republiek is de populaire manier om een republiek aan te duiden die vol corruptie, wankele politiek en natuurlijke hulpbronnen is .Waar multinationals en een kleine lokale groep alleen van genieten Dit heeft dan weer een groot pinarend volk tot gevolg, misdaad, militaire coups, binnenlandse oorlog, drugs-doorvoer- handel. Krijgt u al een beeld?
Dit is de bananenrepubliek, de B movie, de Bollywood movie waarin Chan het volk belazert, elke keer bedelt met zoete woorden en valse beloften. Sorgu dat yu no dede ini a film. Chan bidt en babbelt er op los, deze twee laatste zullen we nader toelichten.

Bidden
Ook Bouterse had er een handje van bidders uit te nodigen en zich soms te laten zien in kerken. Brunswijk liet zijn voetbal stadion in Moengo inzegenen door een pater en liep er als een zeer onheilig misdienaartje in een mooi pakje met de wierook-pot achteraan.
Santokhi heeft twee jaar lang als verkiezingscampagne kerken bezocht. Een maand geleden was hij prominent aanwezig bij een gebedsdienst op het Plein en vroeg mensen veel, ook voor hem te bidden.
Chan had een twee jaar lange planning uitgestippeld welke kerk of kerken precies hij zou bezoeken op zondagen en dagen met speciale gebedsdienst voor land en volk. Als hij de kans kreeg deed hij zijn gebed, hij zou Suriname willen redden. De huichelaar had in gedachte Suriname redden van de NDP rovers, om snel te roven wat hij met VHP top roven kan. En de Christenen, hallee, zij trapten in Santokhies val.
Shame on you, kerk-gemeenten dat jullie allen ziende blind en horende doof waren toen Santokhi jullie gebedshuis bezocht. Niemand pofeteerde dat Santokhi ons de hemel beloofde en alleen de hel op aarde zou willen geven.

Babbelen
Chan Santokhi babbelt intussen over zijn luchtkastelen, zijn wensen, als een fantasierijke kleuter. Maar ja, hij is geen kleuter, dus het is gewoon liegen wat hij doet. Zijn babbels omvatten internationaal goede voornemens, waarmee de weg naar de hel geplaveid is. Nationaal hoor je van deze president slechts babbels, valse beloften, uitvluchten, smoesjes en verzonnen excuses waarom hij niets anders dan slecht kan doen. Zijn babbelen bestaat alleen uit leugens en dat bedriegen doet hij op grote schaal. Hij is de zoon van de vader der leugens, de duivel. Conclusie: Santokhi is Satans zoon , de slang door wie de goedgelovige mensen het paradijs werden uitgejaagd.

Tekening Richenel Pimoe (FaceBook)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnChan, hoofdrolspeler in: Santokhiland, de Bananenrepubiek Suriname