zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4
(1)

Chan en Ronnie trappen een balletje op Beekhuizen

lees ook ...

Herstel Arawarasluis Boven-Nickerie nadert voltooiing na 15 ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bracht afgelopen weekend een bezoek aan de Arawarasluis in het Boven-Nickerie/Wayambogebied. Door een gebrek aan onderhoud gedurende...

Op de Beekhuizen sportaccommodatie die niet ver van de Wijdenboschbrug ligt, werd op vrijdag 27 mei de accomodatie geopend door een ceremoniele aftrap van  President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Het kunstveld is het geesteskind van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en werd gefinancierd door het Staatsolie Sportfonds.

Sport is een van de zaken die tijdens het decentralisatieproces aan de orde komt. President Santokhi gaf aan dat sport belangrijk is voor een ieder. Met de nieuwe beleidsinzichten van de regering staat de ontwikkeling op het gebied van sport volgens het staatshoofd hoog op de agenda. Intussen zijn er in Suriname reeds 26 van dit soort sportvelden aangelegd. Om sport en recreatie naar een hoger niveau te tillen, zullen er meer van dit soort sportvelden aangelegd worden.

President Santokhi gaf in zijn toespraak aan dat gericht nationaal sportbeleid als één van de prioriteiten is opgenomen in de programma’s van de regering. Hiermee roept hij de totale gemeenschap op om gebruik te maken van de sportaccommodatie en vooral zorgvuldig ermee om te gaan zodat de komende generaties hiervan ook gebruik kunnen maken.

Ook de directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw was zeer ingenomen met het initiatief. Hij gaf aan dat de getrainde Surinaamse coaches door het KNVB ingezet zullen worden om trainingen te verzorgen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een deel van de bewoners van Beekhuizen. Het feit dat de president bij de ceremoniële opening was, was voor hem een hele eer. Het kunstveld is goed voor nationale en internationale evenementen en is ter beschikking voor de totale sportgemeenschap in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChan en Ronnie trappen een balletje op Beekhuizen