zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
5
(2)

Chan e spend, volk e pay (& oplossing)

lees ook ...

Gratis hulp bij belastingaangifte gedurende april

Gedurende de maand april worden belastingplichtigen kosteloos geholpen bij het invullen van hun aangiftebiljetten voor inkomsten- en vermogensbelasting. Dit initiatief staat bekend als de Self Assesse...

De beloften van Chan Santokhi en onze realiteit als volk is als een repeterende breuk. Chan spend staatsgelden en wij als burgers betalen ervoor en pinaren daardoor. Neem de EBS-tarieven die al met 100% omhoog zijn gegaan en nu al vanaf begin deze maand heel Suriname in beroering brengen omdat nog een verhoging van 70% is aangekondigd.

Chan bewijst steeds gevoelloos te zijn tegenover ons als volk en  zo hebben we steeds weer presidenten gehad die zich niet gedroegen als goede, zorgzame vaders die ze moeten zijn. Een zorgzame president doet de moeite, te snoeien in alle overbodige en corruptieve kosten bij de EBS, zodat de burger geen onterechte rekeningen hoeft te betalen.

IMF lening

Want door rommelig werken verhoogde EBS tarieven en eerdere subsidies wat totaal niet hoeft, volgen het accountants rapport van Ernst & Young van 2020. Maar Chan is alleen gefocust op het binnenkrijgen van de volgende tranche (=deel) van de IMF lening en doet geen enkele moeite; het volk moet maar betalen. Bij alle protesten van fabrikanten, winkeliers en consumenten, de afgelopen weken ziet het er niet uit dat dit zal gebeuren.

Verkiezing

Mijn oplossing: een vrouwelijke president, die de intelligentie, ijver, eerlijkheid, productiviteit, creativiteit en zorgzaamheid heeft om ons als volk te beschermen en te helpen voorzien in onze behoeften. Bij de huidige politici, merendeels mannen, maar ook de vrouwen zowel die binnen als buiten de regering nu, ontbreken deze eigenschappen. Hoe vinden we zo een sterke, eerlijke vrouwelijke president, een vrouw als bv. Mia Amor Mottly van Barbados?

De politieke partijen hebben geen van alle de visie, de focus, de eerlijkheid, zorgzaamheid en bewezen kundigheid om ons vooruit te brengen. Daarom stel ik voor dat we bij de komende verkiezingen een vakje  hebben waarboven staat: Zakenkabinet. Als je binnen de situatie van dit moment alleen problemen ziet, moet je iets creëren, iets nieuws bedenken om tot de oplossing te komen. Daarom: een zakenkabinet.

Zakenkabinet

Een zakenkabinet bestaat uit ministers een president en een vice president die bewezen kennis van zaken hebben. Ze moeten bewezen hebben eerlijk te werken (hun track record) voor land & volk. Elke persoon die president, vice president of minister wil worden, moet met alle papieren, ervaring en bewijzen (=expertise) hebben voor die functie en eerlijkheid, alsook samen kunnen werken…

Elke dag is er geklaag en worden op sociale media en op straat alle politieke partijen genoemd, die ons hebben teleurgesteld. De huidige, VHP, ABOP, PL, NPS en de vorige, NDP. En altijd is daar en wanhopige comment op FB of nieuwssite met de vraagt: Wie kunnen we dan wel kiezen? Want in kleine partijen met mensen die weinig tot niets bewezen hebben voor land en volk hebben we ook geen vertrouwen. Vandaar deze oplossing: een zakenkabinet, waarbij deskundigen zakelijk het beleid gaan voeren, om Suriname uit de put te halen en zelfs vooruit te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnChan e spend, volk e pay (& oplossing)