donderdag 25 juli 2024
31 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
5
(1)

Chamba koning uit Ghana bezoekt vicepresident Brunswijk

lees ook ...

Belastingdienst verhoogt integriteit met bewustwordingstrain...

Om de weerbaarheid van de medewerkers en de effectiviteit van de Belastingdienst te versterken, is een intensieve Integriteits- en Bewustwordingstraining georganiseerd voor het management en de overig...

Chief Zakaria Kuta 3e, ook bekend als de Chamba koning uit Ghana, bracht samen met een delegatie een bezoek aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De koning was verheugd om de vp te ontmoeten en deelde het doel van zijn bezoek aan Suriname. Volgens de Koning heeft Suriname diepgewortelde historische banden met het Afrikaanse Continent en zouden deze banden verder versterkt moeten worden.

Op maandag 11 september bezocht de koning Gaanman Bono Velanti en gaf hij toestemming aan de Koninklijke delegatie om dorpsbezoeken af te leggen. Vp Brunswijk is verheugd over het bezoek en bevestigt dat ons land bijzondere historische banden heeft met Ghana.

De vp ondersteunt het idee dat de koning bezoeken zal brengen aan verschillende dorpen. Chief Zakaria Kuta 3e zal ook aanwezig zijn bij de festiviteiten rond de dag der marrons op 10 oktober.

Kroning Brunswijk
Op 8 juli 2023 vond de kroning van Brunswijk plaats tot koning van de Afro-Surinaamse Heritage te Moengotapoe. Speciaal voor deze ceremonie zijn twee koningen en een koningin uit Afrika naar Suriname afgereisd. Zij zijn allen leden van de Trusteeship Council of The African Royal Kingdom (ARK).

Koning Adedapo Aderemi Adeen benadrukte in zijn toespraak dat de bekroning van Brunswijk als Afrikaanse koning in Suriname de eerste stap is om de Afrikaanse diaspora dichter bij elkaar te brengen. “Dit is ook een taak die koning Brunswijk op zich neemt,” voegde koning Adedapo toe. Hij benadrukte tevens dat de titel ‘koning van de Afro-Surinaamse Heritage’ veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameChamba koning uit Ghana bezoekt vicepresident Brunswijk