dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Cevihas lanceert uitbreidingsproject na steenlegging door minister Sewdien

lees ook ...

Saramacca pakt slechte wegen en illegale zandtrucks aan

Bewoners van de ressorten Kampong Baroe, Jarikaba en Groningen klagen al langer over de slechte staat van delen van de Saramaccaweg, de Mr. P. Chandishawweg en de Sidodadiweg. Naar aanleiding van deze...

De officiële start van het project “Uitbreiding en herinrichting werf Cevihas NV” vond vandaag plaats, gemarkeerd door een betekenisvolle eerste steenlegging uitgevoerd door Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Cevihas NV, een parastataal bedrijf bekend als de Centrale voor Vissershaven In Suriname, heeft het ministerie van LVV als voornaamste aandeelhouder namens de staat, terwijl de Stichting voor Visserijbevordering (STIVI) een minderheidsaandeel heeft volgens de statuten.

Cevihas NV heeft gedurende geruime tijd gewerkt aan een ambitieus uitbreidingsplan om haar capaciteiten en diensten te maximaliseren. De investering in de scheepswerf bleek noodzakelijk te midden van de huidige uitdagende ontwikkelingen in hun bedrijfsvoering. Een andere essentiële motivatie was het streven om aan dringende klantbehoeften te voldoen, ter bevordering van verdere groei en winstgevendheid voor het bedrijf.

De scheepswerf van Cevihas NV fungeert als een plek waar booteigenaren gebruik kunnen maken van droogdokruimte voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Momenteel is Cevihas NV in staat om ongeveer 15 kleine boten tegelijk te ontvangen.

Echter, dit aantal wordt maandelijks overschreden, wat booteigenaren dwingt om werkzaamheden uit te voeren op locaties die daar niet voor bedoeld zijn. Om aan deze groeiende vraag te voldoen en de tekortkomingen van de werf aan te pakken, werd besloten te investeren in deze broodnodige uitbreiding. Dit zal resulteren in extra ruimte voor vaartuigen, waarbij het aantal boten dat tegelijkertijd kan worden onderhouden en gerepareerd, wordt verhoogd van de huidige 15 naar 30 boten, wat neerkomt op een indrukwekkende toename van 100% in de operationele capaciteit van de droogdokwerf.

Bovendien zal de hijscapaciteit van de bootlift worden opgevoerd van 50 ton naar 100 ton, waardoor Cevihas NV naast de momenteel ondergebrachte boten ook andere typen vaartuigen kan behandelen.
Minister Sewdien van LVV gaf aan dat deze dag een mijlpaal markeert voor Cevihas NV.

“De upgrade van de scheepswerf en onderhoudsfaciliteiten zal nieuwe groeimogelijkheden creëren voor de visserijsector,” verklaarde de tevreden minister. Na de uitbreiding wordt naar verwachting een aanzienlijke stijging van de inkomsten verwacht, zoals aangegeven door de bewindsman.

Directeur Joël Dominie van Cevihas NV benadrukte het belang van deze stap: “Bij mijn aanstelling als directeur van dit bedrijf, was uw opdracht, mijnheer minister Sewdien, dat ik binnen twee jaar aanzienlijke groei moest bewerkstelligen in termen van activiteiten en bedrijfsresultaten. Met deze stap hopen wij te voldoen aan uw verwachtingen.”

De voltooiing van het uitbreidingsprogramma wordt verwacht tegen eind 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCevihas lanceert uitbreidingsproject na steenlegging door minister Sewdien