Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Certificering motorrijtuigen Rijscholen in Suriname

Geplaatst

op

Autospiegels

In het kader van de ordening van het  gebeuren rond rijexamens in Suriname, is de afdeling Rijexamen van de politie gestart met het certificeren van de motorrijtuigen die gebruikt worden voor het geven van rijlessen.

Voor certificatie moeten de motorrijtuigen van de rijscholen voldoen aan de wettelijke vereisten zoals: het hebben van extra binnen-en buitenspiegels,  de zogenaamde dubbele bediening van de bedrijfsrem en koppeling, alsook de aanwezigheid van het blauw bord met de letter “L” in het wit. Dit bord moet duidelijk zichtbaar aangebracht worden aan het motorrijtuig dat gebruikt wordt voor rijonderricht.

Als het motorrijtuig aan alle vereisten voldoet krijgt de eigenaar een certificaat en een sticker uit handen van de politie. De sticker mag in het motorrijtuig worden aangebracht om aan te geven dat het motorrijtuig voldoet aan de wettelijke vereisten om daarmee rijonderricht te verzorgen.  –  culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lambik
dinsdag 13 oktober 2020 21:32

Ze zullen ook onder de tafel verkocht worden een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. En bij de politie zijn ze er ook.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen