Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Certificering Boeing 777-200 van Surinam Airways in laatste fase

Geplaatst

op

Slm 777

Deze week nog wordt de certificering van de Boeing 777-200 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) afgerond. De kist heeft zaterdag met succes de vereiste demonstratievlucht uitgevoerd. SLM-directeur Radjesh Radjkoemar is enorm blij dat deze episode snel tot het verleden zal behoren. Deze week moeten nog enkele formaliteiten worden afgerond, waarna de kist commercieel kan worden ingezet op de Mid-Atlantische route. “We hebben technisch en schematisch alles al in orde,” beweert de SLM-topman.

Het vliegtuig heeft ruim zeven maanden, sinds het werd geleased, aan de grond gestaan. Dit als gevolg van een dispuut tussen de SLM en de Burgerluchtvaartautoriteit Suriname (Casas). Radjkoemar zegt dat met de certificering in zicht het ook voor het personeel van de SLM een enorme opluchting is. De inzet van de Boeing biedt nieuwe kansen voor de SLM die de afgelopen jaren in woelig vaarwater is terechtgekomen. “Ik wil iedereen feliciteren met dit succes, vooral de SLM-medewerkers.”

Radjkoemar wijst erop dat de SLM elke dinsdag en woensdag vluchten uitvoert naar en van Amsterdam. Echter, deze vluchten vinden plaats onder beperkingen vanwege de COVID-19-situatie. Hierover zijn er protocollen uitgegeven door de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken. Alleen ingezetenen kunnen van deze vluchten gebruik maken.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
David
dinsdag 18 augustus 2020 21:24

Wanneer gaan ze het schilderen zoals die vorige die was mooi deze oerwoud erop is minder mooi.

Johan rozenveld
woensdag 19 augustus 2020 09:28

Nog niet juichen, de beer is nog niet geschoten.

Bali
woensdag 19 augustus 2020 16:45

Gefeliciteerd slm en de team en directeurAdvertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen