woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Certificaat uitreiking aan SDG Voices

lees ook ...

Reactie regering op beslissing Constitutioneel hof inzake ki...

Het Constitutioneel Hof van de Republiek Suriname heeft op 05 augustus 2022, een belangrijke en historische toetsing gedaan van de kiesregeling in relatie tot fundamentele nationale, regionale en inte...

Een groep jongeren genaamd ‘SDG Voices’ ontving op 18 februari 2022 na een driedaagse training in september 2021, uit handen van minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, op 18 februari 2022 een certificaat op het ministerie. Dit in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of wel Sustainable Development Goals (SDG’s).

De nieuw gecertificeerde SDG Voices deden tijdens een driedaagse training in september 2021  kennis op over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG, met de bijbehorende media skills. Het is de bedoeling dat deze jongeren op hun beurt anderen trainen en in hun omgeving bekendheid aan te geven. De jongeren konden zich via verschillende socialmedia platformen opgeven om de training kosteloos te volgen. De 17 SDG’s zijn gevloeid uit de  08 millennium ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties om de aarde een betere leef plek te maken voor mens, plant en dier.

Sivern Hammen en Chermain Pansa, SDG-jeugd ambassadeurs, waren verantwoordelijk voor deze trainingen in samenwerking met SDG-Nederland. De leuze achter deze training is ‘Leave no one behind’. “SDG’s zijn niet alleen zaken voor de overheden in de wereld, maar ook de private sector en de jongeren. Iedereen is er dus bij betrokken”, aldus Hammen. Er worden doelen geïmplementeerd aan de hand van indicatoren die geanalyseerd worden om te kijken of de SDG gehaald worden voor 2030.

Minister Ramdin steunt het initiatief van de jongeren. “De SDG zijn eigenlijk niets nieuws, maar zijn nu georganiseerd en gelinkt aan een stuk verantwoordelijkheid”, aldus de bewindsman. Hij gaf aan dat vanuit zijn ministerie de volgende week een plan zal worden uitgezet om de SDG’s te incorporeren in het bestuur van het land. Hiervoor hoopt de minister op de steun van de SDG Voices voor het nodige veldwerk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCertificaat uitreiking aan SDG Voices