maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Certificaat Keukenassistent voor Nickeriaanse Cursisten

lees ook ...

Verhalen over culturen en saamhorigheid

Kit-Ling Tjong Piang Gi, een Surinaamse kunstenaar wiens overgrootvader van moederskant in 1854 met de eerste groep Chinezen naar Suriname emigreerde, heeft ons verrast met het boek ‘Het Alakondre Dra...

Twaalf cursisten in Nickerie mochten op 24 aug voor het succesvol afronden van de training ‘keukenassistent’,  een certificaat in ontvangst nemen uit handen van minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). De training werd verzorgd  door de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) en maakt deel uit van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: ‘Van grassroot tot ondernemer’ dat zich richt op het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkenden. 

De directeur van de SHTTC, Rabin Boeddha, heeft tijdens zijn toespraak aangegeven trots te zijn op de participatie en de inzet van de cursisten. Ze hebben goede resultaten behaald.  Boeddha haalde aan dat de SHTTC in de nabije toekomst meer trainingen zal brengen richting Nickerie zodat ook de mensen van het rijstdistrict zich verder kunnen ontwikkelen en scholen op het gebied van Hospitality en Toerisme waarna hij de cursisten feliciteerde.

Senrita Gobardhan, districtscommissaris (dc) van Nickerie, drukte de cursisten op het hart om de kansen te grijpen die geboden worden. De burgermoeder moedigde de jongeren aan om in zichzelf te investeren om zodoende meer kennis en ervaring op te doen.

Minister Kuldipsingh zei dat de SHTTC ongetwijfeld kwalitatieve en beroepsgerichte trainingen verzorgd die bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de toerisme en horecasector in Suriname. Zij bemoedigde de geslaagden om nu de kans aan te grijpen om bij een bestaande horecazaak te gaan werken of zelf te starten met een kleine onderneming in Nickerie. De minister gaf aan meer projecten en trainingen te brengen naar het rijstdistrict zodat ook zij zich verder kunnen ontwikkelen. Verder bracht  Kuldipsingh haar felicitaties uit aan de cursisten en alle actoren die een bijdrage hebben geleverd aan dit succesvol project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCertificaat Keukenassistent voor Nickeriaanse Cursisten