maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

CEO Willem Van der Jagt Optimistisch over SEOGS 2024

lees ook ...

Suripop 2024 wordt gelanceerd in Commewijne

Op 29 juni aanstaande worden de nieuwe Suripop-nummers van dit jaar gepresenteerd bij Het Bastion in Commewijne. De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname wil ook de districten bet...

Willem Van der Jagt, CEO van Mines Services Suriname, kijkt met hoge verwachtingen uit naar de Suriname Energy Oil and Gas Summit and Exhibition (SEOGS 2024). Tijdens dit evenement zal Van der Jagt een toespraak houden waarin hij zijn inzichten en adviezen over de mijnbouwsector deelt. Mines Services Suriname treedt op als een van de platinum sponsors, naast andere grote internationale sponsors van de SEOGS-beurs. “We hebben hoog ingezet. Het is geen goedkope zaak, maar het is belangrijk om jezelf te laten zien,” zegt Van der Jagt. Hij is optimistisch over de potentiële resultaten voor Suriname.

Er wordt verwacht dat er in totaal negen miljard US-dollar geïnvesteerd zal worden in de olie- en gassector. “Dit bedrag kan op termijn nog hoger worden, aangezien grote bedrijven zoals Apache, Petronas en Shell geïnteresseerd zijn,” legt Van der Jagt uit. “Het gaat om enorme bedragen. Suriname zal niet genoeg mensen, bedden, wegen of arbeiders hebben. Het is verbijsterend. Zijn we daar klaar voor?” Hij voorziet dat arbeiders beter betaald zullen worden door de stijgende vraag. Van der Jagt benadrukt dat Suriname een unieke kans heeft, maar dat er behoefte is aan scholing op verschillende gebieden. “We moeten goed voor onze mensen zorgen. Dat is de sleutel. Zorg goed voor jezelf en je bedrijf, en zorg dat je aan alle standaarden voldoet.”

Wat betreft de financiële toekomst, verwijst Van der Jagt naar de voorbeelden van Nigeria en Noorwegen. In Nigeria werd een kleine groep rijker terwijl de rest armer werd door de stijgende kosten. Noorwegen daarentegen, stortte alle olie-inkomsten in een oliefonds, wat het land zeer welvarend maakte. “Het Noorse model stelt dat iedereen – bedrijf, individu of overheid – het fonds kan aanspreken voor een lening, waarna de lener zorgvuldig wordt geaudit. Dit betekent dat corruptie absoluut uitgebannen moet worden,” aldus Van der Jagt. De SEOGS-beurs biedt een uitstekend platform om connecties te leggen en te netwerken om deze uitdagingen aan te gaan. De olie- en gas summit wordt georganiseerd door Staatsolie Suriname en vindt plaats van 4 tot 7 juni 2024 in Torarica.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCEO Willem Van der Jagt Optimistisch over SEOGS 2024