vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
1
(1)

Centrum van Albina krijgt schoonmaakbeurt

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

De Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft in samenwerking met Telesur onder leiding van de coördinator Darleen Hoefdraad, de buurtmanager de brigadier van politie Ingrid Adrianus, de districtssecretaris I. Van Genderen het Albina Centrum schoongemaakt. Langs het strand en omstreken is schoongemaakt door deze groep. Dit is gebeurd in het kader van de World Cleaning Day op 17 september.

Ook de militairen van Albina, onder leiding van de detacheringscommandant M. Fonkel, hebben hun bijdrage geleverd tijdens deze actie. De landelijke coördinator Buurtmanagement, de inspecteur van politie 2e klasse Henry Kia was eveneens ter plaatse. De sponsor van dit geheel is Telesur geweest.

Het doel van deze activiteit is om de samenleving bewust te maken van een schoon milieu en dus het district schoon moeten houden. Deze dag is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180+ landen mee.

Het thema dit jaar was: “bewustzijn voor een schoon Suriname met landelijke schoonmaakactie”.

SuReSur heeft sinds haar oprichting in 2015 landelijk ruim 160 bakken geplaatst op strategische plekken voor het inzamelen van plasticflessen, plastic-verpakkingsmateriaal, bierblikjes en andere materiaal dat recyclebaar is. Onlangs is een begin gemaakt met het plaatsen van inzamelbakken voor glas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentrum van Albina krijgt schoonmaakbeurt