vrijdag 31 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Centrale Markt Paramaribo nu op zondag open

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

Een stukje ontspanning, quality time met het gezin en het levendiger maken van de binnenstad op de zondag. Dit zijn allemaal voordelen die het openstellen van de Centrale Markt op de zondag met zich moet meebrengen. Meer nog moet dit besluit volgens districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola dienen als een injectie voor Paramaribo’s bekendste markt.

Zondag 5 december was de eerste dag van dit, volgens marktmeester Anil Gautam Dhanai, pilotproject waarbinnen de markt gedurende december elke zondag open zal zijn en wel van 05.00 uur tot 14.00 uur. De marktmeester heeft het initiatief samen met dc Bhola van Paramaribo-Noordoost genomen.

De burgervader legt dit als volgt uit: “De marktventers hebben afgelopen maanden ten gevolge van de Covid-situatie behoorlijk wat inkomsten moeten derven. We hebben besloten de mensen te helpen en hen nog meer kansen te bieden om ook op de zondag, indien ze dat wensen, vrijwillig te verkopen.”

Een andere gedachte achter dit besluit is om de binnenstad wat levendiger te maken op de zondag. De districtsbestuurder merkt op dat Paramaribo, en vooral het centrum, een werkstad is. Er wordt door de week gewerkt, waarna men “wegtrekt”. Als burgervader ziet dc Bhola echter graag veel meer vertier, beweging, handel en bedrijvigheid.

Het initiatief is ook na overleg met ondernemers in de nabijheid van de markt genomen. “Ze vinden het idee perfect en willen graag meedoen,” aldus de dc. De pilot zal samen met de marktventers tot een succes gemaakt moeten worden. Indien nodig zullen ook andere groepen erbij betrokken worden.

Dc Bhola geeft aan dat het geenszins de bedoeling is andere markten te beconcurreren. Hij merkt ook op dat markten die reeds op de zondag open zijn, zich niet in de belending van de Centrale Markt bevinden. Verder zijn het buurtmarkten, terwijl het project van de Centrale Markt een stedelijk karakter heeft. Naast de Centrale Markt, vallen ook de Vreedzaam Markt, Markt Zuid, de Haïtiaanse Markt en de Kwakoe Markt onder het beheer van het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Vooralsnog is geen van deze vier verkooppleinen betrokken bij het project.

Zowel dc Bhola, marktmeester Dhanai als verkoopster Merceré Djokarto verwacht een succes. Volgens de burgervader moet dit project geleidelijk aan een begrip worden. Hij meent dat hiermee vooral het toerisme tegemoet kan worden gekomen. Markmeester Dhanai merkt op dat op de zondag er ruime parkeergelegenheid is, in tegenstelling tot het gebrek aan parkeerruimte door de week. Het project zal zoveel mogelijk gepromoot worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentrale Markt Paramaribo nu op zondag open