woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Centrale Bank van Suriname Handhaaft Monetaire Verkrappingsbeleid

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

In het kader van haar Openmarktoperaties (OMO’s) zal de Centrale Bank van Suriname (de Bank) vandaag haar wekelijkse veiling van termijndeposito’s (TD’s) voortzetten. Naast het 1-weeks TD-instrument zal de Bank ook het 1-maands en 3-maands TD-instrument veilen. Het hoofddoel is overtollige liquiditeiten in het bankensysteem verminderen, met als streven de gestelde basisgeldhoeveelheid voor december 2023 te bereiken, welke is vastgesteld op SRD 16,2 miljard.

Terugblikkend op de veiling op woensdag 20 december 2023, waarbij de Bank een termijndepositoveiling met drie looptijden organiseerde voor de algemene banken, bedroeg het OMO-veilingvolume SRD 1.100 miljoen. De algemene banken boden SRD 443,7 miljoen, wat volledig werd toegewezen.

In lijn met haar beleid van monetaire verkrapping, plant de Bank een OMO-veilingvolume van in totaal SRD 900 miljoen voor woensdag 27 december 2023. Hiervan zal SRD 300 miljoen worden geveild voor het 1-weekse TD-instrument, SRD 300 miljoen voor het 1-maands TD-instrument en SRD 300 miljoen voor het 3-maands TD-instrument.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentrale Bank van Suriname Handhaaft Monetaire Verkrappingsbeleid