Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Centrale Bank van Suriname waarschuwt voor oplichters

Geplaatst

op

De Centrale Bank van Suriname heeft vernomen dat een voor haar onbekend persoon zichzelf uitgeeft als een relatie van de Bank, om zo personen een lening aan te bieden. Deze persoon doet zich op social media voor als een geldschieter en maakt daarbij gebruik van een foto van een oudere blanke man.

Criminelen gebruiken zeer creatieve methoden om toegang te krijgen tot bankrekeningen, om zo nietsvermoedende personen geld afhandig te maken.
Zo worden steeds meer personen door criminelen gebruikt om via hun bankrekeningen geld witwassen. Met een financiële beloning in het vooruitzicht geven zij toestemming grote bedragen tijdelijk op hun rekening te zetten. Na het geven van hun bankgegevens worden de rekeningen van deze personen vervolgens leeggeplunderd, met een enorme schuld tot gevolg. De Centrale bank waarschuwt hier dan ook nadrukkelijk voor.

De Centrale Bank kan het publiek niet vaak genoeg zeggen dat zij geen publieksbank is en daarom geen leningen verstrekt.
“Elke persoon die zichzelf uitgeeft als een relatie van de Bank, en daarom een lening voor u in orde kan maken, is met malafide praktijken bezig en moet absoluut vermeden worden. In het onwaarschijnlijke geval dat zo iemand zich toch persoonlijk aan het publiek kenbaar maakt adviseren wij in contact te treden met de justitiële autoriteiten”, aldus de Centrale Bank.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Web

    zaterdag 14 april 2018 at 23:40

    The irony: Banken zijn zélf de grootste oplichters.
    Enige instituut dat geld uit niets kan maken en er rent over kan ontvangen; Fractioneel bankieren.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen