Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Centrale Bank van Suriname waarschuwt voor oplichters

Geplaatst

op

De Centrale Bank van Suriname heeft vernomen dat een voor haar onbekend persoon zichzelf uitgeeft als een relatie van de Bank, om zo personen een lening aan te bieden. Deze persoon doet zich op social media voor als een geldschieter en maakt daarbij gebruik van een foto van een oudere blanke man.

Criminelen gebruiken zeer creatieve methoden om toegang te krijgen tot bankrekeningen, om zo nietsvermoedende personen geld afhandig te maken.
Zo worden steeds meer personen door criminelen gebruikt om via hun bankrekeningen geld witwassen. Met een financiële beloning in het vooruitzicht geven zij toestemming grote bedragen tijdelijk op hun rekening te zetten. Na het geven van hun bankgegevens worden de rekeningen van deze personen vervolgens leeggeplunderd, met een enorme schuld tot gevolg. De Centrale bank waarschuwt hier dan ook nadrukkelijk voor.

De Centrale Bank kan het publiek niet vaak genoeg zeggen dat zij geen publieksbank is en daarom geen leningen verstrekt.
“Elke persoon die zichzelf uitgeeft als een relatie van de Bank, en daarom een lening voor u in orde kan maken, is met malafide praktijken bezig en moet absoluut vermeden worden. In het onwaarschijnlijke geval dat zo iemand zich toch persoonlijk aan het publiek kenbaar maakt adviseren wij in contact te treden met de justitiële autoriteiten”, aldus de Centrale Bank.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Web

    zaterdag 14 april 2018 at 23:40

    The irony: Banken zijn zélf de grootste oplichters.
    Enige instituut dat geld uit niets kan maken en er rent over kan ontvangen; Fractioneel bankieren.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |