Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Centrale Bank van Suriname waarschuwt voor oplichters

Geplaatst

op

De Centrale Bank van Suriname heeft vernomen dat een voor haar onbekend persoon zichzelf uitgeeft als een relatie van de Bank, om zo personen een lening aan te bieden. Deze persoon doet zich op social media voor als een geldschieter en maakt daarbij gebruik van een foto van een oudere blanke man.

Criminelen gebruiken zeer creatieve methoden om toegang te krijgen tot bankrekeningen, om zo nietsvermoedende personen geld afhandig te maken.
Zo worden steeds meer personen door criminelen gebruikt om via hun bankrekeningen geld witwassen. Met een financiële beloning in het vooruitzicht geven zij toestemming grote bedragen tijdelijk op hun rekening te zetten. Na het geven van hun bankgegevens worden de rekeningen van deze personen vervolgens leeggeplunderd, met een enorme schuld tot gevolg. De Centrale bank waarschuwt hier dan ook nadrukkelijk voor.

De Centrale Bank kan het publiek niet vaak genoeg zeggen dat zij geen publieksbank is en daarom geen leningen verstrekt.
“Elke persoon die zichzelf uitgeeft als een relatie van de Bank, en daarom een lening voor u in orde kan maken, is met malafide praktijken bezig en moet absoluut vermeden worden. In het onwaarschijnlijke geval dat zo iemand zich toch persoonlijk aan het publiek kenbaar maakt adviseren wij in contact te treden met de justitiële autoriteiten”, aldus de Centrale Bank.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Web

    zaterdag 14 april 2018 at 23:40

    The irony: Banken zijn zélf de grootste oplichters.
    Enige instituut dat geld uit niets kan maken en er rent over kan ontvangen; Fractioneel bankieren.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen