zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

Centrale Bank neemt maatregelen

lees ook ...

Waarborgen integriteit binnen het leger is belangrijk

Het ministerie van Defensie wil de manschappen, middels cursussen en bewustwordingsactiviteiten, de kernwaarden van de organisatie bij brengen, om de integriteit binnen het Nationaal Leger te waarborg...

Vreemde valuta is nu meer gevraagd doordat importen weer op gang zijn gekomen na de pandemie. Omhoog gaan van de  koers is hiervan het gevolg, naast de oorlog in Oekraïne, die bijdraagt aan de verhoogde  prijzen van olie en andere goederen en diensten. De Centrale Bank van Suriname wil toezicht op het valutaverkeer verscherpen, met als doel stabilisatie van de wisselkoers.

Oliemaatschappijen moeten nu meer betalen voor dezelfde hoeveelheid olie. Andere importeurs hebben nu ook meer behoefte aan valuta voor goederen en diensten, ten behoeve van de gemeenschap. Na afstemming zullen banken, die onder de moederbank vallen de markt voorzien van valuta. De valutaanbod zal binnenkort dus toenemen. Banken zullen valuta verkopen aan importeurs.

Het wisselen van euro’s in het buitenland naar US dollars zal worden ontmoedigd, omdat ook dit bijdraagt aan stijging van de koers, dat door wordt berekend naar de prijs van goederen en diensten voor de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentrale Bank neemt maatregelen