vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Centraal Suriname Natuurreservaat; Werelderfgoed

lees ook ...

Parmessar ontkent benadering PL Bronto Somohardjo voor samen...

Parlementslid Rabin Parmessar, en fractieleider van de NDP ontkent ooit over samenwerking te hebben gesproken met Bronto Somohardjo.  Zijn partij stelt altijd een commissie/delegatie samen naar zijn z...

Het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR) dat werd ingesteld bij Staatsbesluit van 1998 no 65, staat vandaag 2 december2020, 20 jaar  op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 23 oktober 1997 ratificeerde Suriname het verdrag voor het werelderfgoed en stelde zich daarmee verplicht om het in Suriname voorkomende Werelderfgoed  te behouden en te beschermen waarbij er ook op regelmatige basis verslag uitgebracht moet worden over de conditie van de het werelderfgoed in Suriname.

Het Centraal Suriname Natuurreservaat is één van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het reservaat is 16000km² groot en beslaat  10% van de oppervlakte van Suriname. In het reservaat  is er door de grote verscheidenheid aan ecosystemen, ook een grote diversiteit aan plant- en diersoorten in het gebied. Er zijn zowel laaglandregenbos als bergketens, waarvan de hoogste berg meer dan een kilometer hoog is. In het natuurreservaat van Suriname zijn er dierenpopulaties  in het hoogland waarvan sommige wereldwijd tot de bedreigde diersoorten behoren . Een aantal daarvan zijn de jaguar, het reuzengordeldier, de reuzenotter, de tapir, de luiaard, alle 8 apensoorten in Suriname, de harpijarend en de kleurrijke oranje rotshaan.

Het Centraal Suriname Natuurreservaat mag alleen met toestemming van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer worden betreden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentraal Suriname Natuurreservaat; Werelderfgoed