woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

Centraal Suriname Natuurreservaat; Werelderfgoed

lees ook ...

Vulkaanuitbarsting St.Vincent kan impact hebben op Suriname

Suriname kan ook last ondervinden van de vulkaan La Soufiere, gelegen op het eiland St. Vincent and the Grenadines, die sinds 9 april (weer) actief is. Er zijn grote hoeveelheden gassen en as uitgesto...

Het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR) dat werd ingesteld bij Staatsbesluit van 1998 no 65, staat vandaag 2 december2020, 20 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op 23 oktober 1997 ratificeerde Suriname het verdrag voor het werelderfgoed en stelde zich daarmee verplicht om het in Suriname voorkomende Werelderfgoed te behouden en te beschermen waarbij er ook op regelmatige basis verslag uitgebracht moet worden over de conditie van de het werelderfgoed in Suriname.

Het Centraal Suriname Natuurreservaat is één van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het reservaat is 16000km² groot en beslaat 10% van de oppervlakte van Suriname. In het reservaat is er door de grote verscheidenheid aan ecosystemen, ook een grote diversiteit aan plant- en diersoorten in het gebied. Er zijn zowel laaglandregenbos als bergketens, waarvan de hoogste berg meer dan een kilometer hoog is. In het natuurreservaat van Suriname zijn er dierenpopulaties in het hoogland waarvan sommige wereldwijd tot de bedreigde diersoorten behoren . Een aantal daarvan zijn de jaguar, het reuzengordeldier, de reuzenotter, de tapir, de luiaard, alle 8 apensoorten in Suriname, de harpijarend en de kleurrijke oranje rotshaan.

Het Centraal Suriname Natuurreservaat mag alleen met toestemming van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer worden betreden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentraal Suriname Natuurreservaat; Werelderfgoed