donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
4
(1)

Centraal Management ziekenhuizen besproken met specialisten

lees ook ...

Productie van koffiebonen in Suriname wordt verhoogd

 Coffee Mama van Daphne Breuker heeft het initiatief genomen om een proefstation te starten in Brokopondo voor het telen van Arabica koffiebonen. Het plan is te starten met tien landbouwers uit het ge...

President Santokhi en Surinaamse medische specialisten zijn op 09 mei jongstleden op het Kabinet van de President de discussie gestart over het structureren en  decentraliseren van het zorgbeleid. “Er is een kritieke situatie bij de inrichting van de gezondheidszorg en er zal moeten worden nagegaan wat er aangeschaft moet worden om de zorg te garanderen”, zei het staatshoofd.

Door de aanwezige specialisten, waaronder cardiologen en radiologen van het AZP, werd geopperd een bestuursvorm voor alle ziekenhuizen onder een dak te creëren. Er zal tevens moeten worden gekeken naar de kosten voor zowel de burger als voor de staat. Van dat punt uit zal er gesproken moeten worden met iedereen betrokken bij de gezondheidszorg met name; de gezondheidsmedewerkers, de regering en de burgers.

Glenn Oehlers, cardioloog bij het AZP gaf aan de ‘point of care’ in te stellen. Dit zou ervoor moeten zorg dragen dat de zorg gedecentraliseerd wordt. Men gaat naar de mensen toe. Minister Krishnakoemarie Mathoera, ad interim van het ministerie Volksgezondheid, gaf aan dat de gehele gezondheidszorg opstelling gewijzigd moet worden.

Tijdens deze bijeenkomst werden ook het management en het besluitvormingsprobleem bij het Wanica Ziekenhuis en het Streekziekenhuis te Nickerie besproken. De specialisten hebben de regering gevraagd hen hierbij te ondersteunen. “De regering zal zich laten leiden door de beste inzichten, hiertoe heb ik de noodzakelijkheden van beide ziekenhuizen nodig”, stelde de president.

De President informeerde de groep over de gesprekken die hij heeft gevoerd met Siemens Nederland en dat er snel actie ondernomen moet worden wat reorganisatie betreft. “Een samenwerking met Nederlandse Ziekenhuizen is niet uitgesloten”, zegt het staatshoofd.

De aanwezige specialisten waren het er allemaal over eens dat het Wanica Ziekenhuis goede mogelijkheden biedt voor investering en uitbreiding. “Het Wanica Ziekenhuis is onderdeel van een integrale discussie. Alles heeft te maken met efficiëntie en zal er structuur moeten worden gebracht in het geheel”, stelde het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCentraal Management ziekenhuizen besproken met specialisten