donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Cenasu traint leerkrachten binnenland

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op klimaatverandering met nieuwe ...

Overal ter wereld zijn de effecten van klimaatverandering merkbaar. Het is cruciaal dat Suriname zich kan aanpassen aan en anticiperen op deze veranderingen. In dit kader is de Waterloopkundige Dienst...

Leerkrachten uit het district Sipaliwini worden vanaf 16 maart getraind in Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO). De training wordt verzorgd door het Centrum voor Nascholing in Suriname (Cenasu). De trainers konden op 14 en 15 maart jongstleden vanwege het hoge water niet meer naar de Boven-Surinamerivier, maar deden een andere plek in Sipaliwini aan.

De leerkrachten in volgen de eerste module van OGO. Bij deze vorm van onderwijs wordt er gewerkt op het tempo van de kinderen. Elke persoon heeft de potentie in zich om zichzelf te ontwikkelen en dit kan leiden tot processen van zelf leren.

Er zullen ongeveer 220 leerkrachten worden getraind in OGO. Intussen zijn de onderwijsgevenden van OS Manlobi, Johannes Arabie Nieuw Aurora, OS Ampoematapoe, OS Goejaba 1, OS Goninikrikimofo, OS Bofokoele en OS Godo getraind. Daarnaast zijn er nog enkele schoolteams die ingepland worden.

Naast de OGO-trainingen zijn er ook andere sessies voor deze leerkrachtenteams op het programma zoals de rubricstrainingen de volgende week.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCenasu traint leerkrachten binnenland