woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

CDS moet beleid beter uitdragen

lees ook ...

Een reflectie op goudzoekers ramp te Matawai

Beter dan in dit gedicht kon Sranan Peyri het niet verwoorden. Daarom presenteren we u dit gedicht "Een reflectie" van Chantal Landburg (FB) die heel helder de situatie, de context heeft geschetst, va...

De Communicatie Dienst Suriname heeft op 26 januari bezoek gehad van president Santokhi. De president liet weten dat de CDS een betere rol dient te vervullen bij het doorgeven van het beleid van de regering aan de samenleving. Hij benadrukte tijdens zijn toespraak dat er ruimte is voor een meer efficiënte en effectievere uitvoering van de rol van CDS.

Het staatshoofd sprak zijn waardering uit voor de inzet van het personeel, maar haalde aan dat de dienst assertiever dient te werken bij het brengen van informatie naar de samenleving. Hij verwees naar de ontwikkelingen in de wereldeconomie die ook effect hebben op de economie van Suriname en noemde als voorbeeld de spanningen rondom de Oekraïne, die met zich meebrengen dat de olieprijs omhooggaat. Als de CDS de boodschap niet correct overbrengt aan de samenleving, dan krijgt de regering hiervan onterecht de schuld.

Naast een rondleiding op diverse afdelingen, heeft de president ook een presentatie gekregen van de werkzaamheden die in 2021 en 2022 verricht zijn. Tijdens het bezoek hebben enkele personeelsleden hun noden, gerelateerd aan hun functioneren als medewerkers, bij hem kenbaar gemaakt. Ook de enorme financiële druk en woningnood die het personeel ervaart zijn aangehaald. Het staatshoofd heeft daarop aangegeven dat de regering zich zal blijven inzetten om de rechtspositie en bestaanszekerheid van zijn personeel te verbeteren.

Hij zei ook dat er in januari dit jaar reeds wat vooruitgang is geboekt en dat het grond- en woningvraagstuk de aandacht van de regering geniet. Er wordt gewerkt aan het in kaart brengen van gebieden om deze beschikbaar te stellen aan de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCDS moet beleid beter uitdragen