woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

CBvS wint award met nieuwe bankbiljetten

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

De twee nieuwe coupures – de 200 en 500 SRD – uitgegeven door de Centrale Bank van Suriname (CBvS), hebben de Regional Banknote and ID Document of the Year Awards in Santiago, Chili, dit jaar gewonnen. Men heeft gebruik gemaakt van een duurzamer milieuvriendelijker substraat dat tegelijkertijd state-of-the-art veiligheidskenmerken kon bieden.

In het ontwerp heeft men zich laten leiden door de Surinaamse bosbouw- en landbouwbasis. De bekende Regional Banknote and ID Document of the Year Awards is verbonden aan de High Security Printing Latin America-conferentie van de sector.

Tijdens de regionale Banknote of the Year Award worden uitmuntende prestaties op het gebied van ontwerp, technische verfijning en veiligheid van een bankbiljet of serie bankbiljetten in de schijnwerpers geplaatst. Hierbij legt men nadruk op het culturele erfgoed van het uitgevende land in het biljet, en de relevantie van het algehele ontwerp en de symboliek.

Prijzen werden uitgereikt in drie categorieën voor de Banknote Awards van dit jaar, namelijk Beste Nieuwe Bankbiljet, Beste Nieuwe Serie en Beste Nieuwe Herdenkingsbankbiljet.  Suriname, Peru en de Oost-Caribische eilanden kregen een erkenning.

De Centrale Bank van Suriname had de duurzaamheid van composieten al geproefd door de adoptie van Hybrid ADDvance® voor de SRD 5 en SRD 10 biljetten. Het Groene Bankbiljet van Louisenthal volgde logisch daarna. Er werd bekend gemaakt dat de mix van biologisch katoen en gecertificeerde cellulose de CO2-uitstoot met 63% vermindert in vergelijking met vezels gemaakt van conventioneel geteeld katoen. Ook is de draagfolie voor de belangrijkste veiligheidskenmerken – RollingStar. (veiligheidsdraad en varifeye™ ColourChange veiligheidspatch – afkomstig van een gecertificeerd recyclingcircuit met 70% gerecycled polyester.)

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBvS wint award met nieuwe bankbiljetten