maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

CBvS voldoet aan betalingsverplichtingen

lees ook ...

Minister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel

BiZa-minister Bronto Somohardjo antwoordde DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari toen zij aangaf, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen pe...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft gisteren 26 februari 2021 de vierde aflossing van USD 7,7 miljoen gedaan aan de banken in het kader van de terugbetaal overeenkomsten van de vreemde valuta kasreserves. Het beleggingsbeleid van de vreemde valuta kasreserves van de banken is verder aangescherpt, zodat belanghebbenden verzekerd zijn dat deze middelen veilig en prudent worden belegd.  

Per 1 maart 2021 zal er USD 10 miljoen betaald worden aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als te zijn de zevende aflossing  in verband met de Standby Agreement die in 2016  met het IMF was afgesloten. Deze verplichtingen worden per kwartaal voldaan. Er zijn ook oneigenlijke omvangrijke vreemde valuta betaalverplichtingen stopgezet die een zware wissel trokken op de monetaire reserves van de CBvS.

De Bank heeft ondanks de moeilijke financiële situatie waarmee zij te kampen heeft, aan al haar nationale alsook internationale betalingsverplichtingen voldaan en een traject ingezet om het vertrouwen in het Instituut te herstellen en de financiële positie van de CBvS te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBvS voldoet aan betalingsverplichtingen