woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

CBvS voldoet aan betalingsverplichtingen

lees ook ...

SURINAM AIRWAYS RECOVERY PLAN

The SLM in Suriname has just reported that the ‘Arena Group’ is the new name under which the services provided by the well-known SurAir Cargo, SurAir Catering and SurAir Ground Services will be offere...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft gisteren 26 februari 2021 de vierde aflossing van USD 7,7 miljoen gedaan aan de banken in het kader van de terugbetaal overeenkomsten van de vreemde valuta kasreserves. Het beleggingsbeleid van de vreemde valuta kasreserves van de banken is verder aangescherpt, zodat belanghebbenden verzekerd zijn dat deze middelen veilig en prudent worden belegd.  

Per 1 maart 2021 zal er USD 10 miljoen betaald worden aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als te zijn de zevende aflossing  in verband met de Standby Agreement die in 2016  met het IMF was afgesloten. Deze verplichtingen worden per kwartaal voldaan. Er zijn ook oneigenlijke omvangrijke vreemde valuta betaalverplichtingen stopgezet die een zware wissel trokken op de monetaire reserves van de CBvS.

De Bank heeft ondanks de moeilijke financiële situatie waarmee zij te kampen heeft, aan al haar nationale alsook internationale betalingsverplichtingen voldaan en een traject ingezet om het vertrouwen in het Instituut te herstellen en de financiële positie van de CBvS te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBvS voldoet aan betalingsverplichtingen