dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4
(1)

CBvS schoolt instellingen om fout geld te herkennen

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) verzorgt deze week sessies in haar multi-purpose Hall, om deelnemers uit de verschillende sectoren van hun wettelijke verantwoordelijkheden en taken om het witwassen van geld en het financieren van terrorisme tegen te gaan, bewust te maken. Dit gebeurt in voorbereiding op de on-site evaluatie van de Carribbean Financial Action Task Force (CFATF). De cambio-houders beten de spits af op op 11 november 2021.

De regering heeft vanuit de Project Implementatie Unit (PIU) gevraagd sessies te organiseren in samenwerking met de Nationale Anti-Money Laundering Commissie (NAMLAC). De sessies worden verzorgd door Mr. Roy Baidjnath Panday, coördinator van het PIU en drs. S. Gangadin-Algoe, ondervoorzitter van NAMLAC.

Alle groepen die in zekere mate een directe meldplicht hebben bij het bestrijden van witwaspraktijken en financiering van terrorisme zijn gevraagd hieraan deel te nemen. De verschillende groepen worden ingelicht over het effectief naleven van de wetten en  eventuele kwetsbaarheden en witwaspraktijken worden nader bekeken. Het gaat om groepen als banken en credit-coöperaties, autohandelaars, casinohouders, goudopkopers, als ook groepen belast met het handhaven van de orde, zoals het Korps Politie Suriname en de Militaire Politie.

Vertegenwoordigers van de CFATF zullen tussen 28 februari en 11 maart 2022 in Suriname zijn om met de regering en vertegenwoordigers verschillende gesprekken te hebben. Het doel hiervan is erachter te komen waar Suriname staat bij het aanpakken van witwassen, corruptie, financiering van terrorisme en illegale handel in wapens en munitie. Hierover zal in verschillende sectoren worden nagegaan hoeveel kennis er is over de bestaande wet en regelgeving.

Het evaluatierapport van de CFATF is een ijkmoment om Suriname goed internationaal te presenteren. Nalatigheid hierbij kan leiden dat Suriname internationaal geblacklist kan worden. Met deze sessies wenst de regering dit te voorkomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBvS schoolt instellingen om fout geld te herkennen