vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

CBvS krijgt bezoek van IDB-vertegenwoordiger

lees ook ...

Politie vindt lichaam van vermiste arbeider in Corantijnrivi...

Op donderdag 11 april 2024 heeft de politie van het bureau Apoera het lichaam van de 57-jarige arbeider M.T. uit de Corantijnrivier gevist. De dood van het slachtoffer werd officieel vastgesteld door ...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) ontving op 16 januari jongstleden de heer Antonio Goncalves, de officiële IDB-vertegenwoordiger in Suriname, om de technische assistentie aan de CBvS in het kader van de financiële inclusie te bespreken. Hij werd daarbij vergezeld van een technisch team onder leiding van de heer Diego Herrera.

Naast Governor Maurice Roemer waren aanwezig de directeuren H. Dorinnie (Monetaire en economische zaken) en R. Adhin (Toezicht Kredietwezen), het hoofd van de afdeling Informatie- en communicatietechnologie, J. Wong A Foe, het hoofd van de afdeling International Relations, F. Patterson, alsook het hoofd van de afdeling Toezicht Banken, Toezicht Geldtransactiekantoren en Toezicht Kapitaalmarkt, D. van Leeuwen.

Er werden ideeën uitgewisseld omtrent de initiatieven welke de CBvS verder kan ontplooien ter optimalisering van het betalingsverkeer in Suriname. Ook werden enkele ervaringen van andere landen belicht, waar de IDB ook onderzoek heeft gedaan, waaronder Ecuador, Honduras, Brazilië en Colombia. De manier waarop deze landen hun elektronische betalingsverwerkingssysteem ontwikkeld hebben, zou voor Suriname een voorbeeld kunnen zijn, aangezien de economieën in de regio overeenkomsten vertonen.

De IDB heeft gewezen op het belang van dataverzameling voor het formuleren van concreet beleid ten aanzien van financiële inclusie. De CBvS erkent het belang van relevante data voor het inventariseren van het aanbod van betalingsdiensten in Suriname en de analyse van het financiële inclusie-ecosysteem. Er is een stappenplan uitgezet en beide partijen hebben zich gecommitteerd om het traject van onderzoek van het landschap van de financiële infrastructuur af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBvS krijgt bezoek van IDB-vertegenwoordiger