Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

CBvS biedt beleggingsalternatieven aan financiële instellingen

Geplaatst

op

door

De Centrale Bank van Suriname gaat over tot het geven van een impuls aan de verdere ontwikkeling van de binnenlandse financiële markten. Dit doet zij middels de introductie van nieuwe financiële instrumenten, namelijk goudcertificaten en Certificates of deposit, welke zullen bijdragen aan de modernisering van de monetaire beleidsvoering.

De Bank geeft per hedengoudcertificaten en Centrale Bank Certificates of Deposit uit. Hiermede biedtzij in eerste instantie aan financiële instellingen beleggingsalternatievenvoor korte, middellange en lange termijn met aantrekkelijke rentepercentages. Bijvoldoende interesse voor de beleggingsproducten zal de Bank het grote publiekeveneens in de gelegenheid stellen om te beleggen in haar financiëleinstrumenten.

De goudcertificaten zijn vollediggedekt door het monetair goud van de Bank en worden uitgegeven in driecoupures, waarvan de nominale waarden in grammen fijn goud zijn uitgedrukt. Afhankelijkvan de looptijd wordt over de nominale goudwaarde van de goudcertificaten eenvaste rente vergoed, in goud uitgedrukt doch in Surinaams wettig betaalmiddeluitgekeerd, variërend tussen 2% en 3% op jaarbasis. De goudcertificaten zijn inde volgende looptijdens en rentepercentages beschikbaar.

Tevens geeft de Bank Certificates ofDeposits uit in coupures van de volgende nominale waarden in SRD, loop tijdensen rentepercentages.

Deze financiële instrumenten van deBank markeren een nieuwe fase in haar beleidsvoering, die haar in staat zalstellen om de liquiditeitenmassa in de economie effectiever te beheersen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Hopibong

hopelijk werkt het. waarom komt er nog te weining geld binnen in Suriname. praat met nederland . praat met die landen die toch geld in het land willen investeren. bauxiet hebben we dat nog. ?wat gebeurt er met al het goud olie en al het mijnbouw wat su te bieden heeft..soms vraag ik me af. Waarom waarom .een land als Suriname die maar 500.000 inwoners heeft.waarom zijn er arme mensen in Suriname. als er 17 miljoen zoals in nl waren . zou er elke dag vele doden ontstaan door. armoede.Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X