Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

CBvS biedt beleggingsalternatieven aan financiële instellingen

Geplaatst

op

door

De Centrale Bank van Suriname gaat over tot het geven van een impuls aan de verdere ontwikkeling van de binnenlandse financiële markten. Dit doet zij middels de introductie van nieuwe financiële instrumenten, namelijk goudcertificaten en Certificates of deposit, welke zullen bijdragen aan de modernisering van de monetaire beleidsvoering.

De Bank geeft per hedengoudcertificaten en Centrale Bank Certificates of Deposit uit. Hiermede biedtzij in eerste instantie aan financiële instellingen beleggingsalternatievenvoor korte, middellange en lange termijn met aantrekkelijke rentepercentages. Bijvoldoende interesse voor de beleggingsproducten zal de Bank het grote publiekeveneens in de gelegenheid stellen om te beleggen in haar financiëleinstrumenten.

De goudcertificaten zijn vollediggedekt door het monetair goud van de Bank en worden uitgegeven in driecoupures, waarvan de nominale waarden in grammen fijn goud zijn uitgedrukt. Afhankelijkvan de looptijd wordt over de nominale goudwaarde van de goudcertificaten eenvaste rente vergoed, in goud uitgedrukt doch in Surinaams wettig betaalmiddeluitgekeerd, variërend tussen 2% en 3% op jaarbasis. De goudcertificaten zijn inde volgende looptijdens en rentepercentages beschikbaar.

Tevens geeft de Bank Certificates ofDeposits uit in coupures van de volgende nominale waarden in SRD, loop tijdensen rentepercentages.

Deze financiële instrumenten van deBank markeren een nieuwe fase in haar beleidsvoering, die haar in staat zalstellen om de liquiditeitenmassa in de economie effectiever te beheersen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Hopibong

hopelijk werkt het. waarom komt er nog te weining geld binnen in Suriname. praat met nederland . praat met die landen die toch geld in het land willen investeren. bauxiet hebben we dat nog. ?wat gebeurt er met al het goud olie en al het mijnbouw wat su te bieden heeft..soms vraag ik me af. Waarom waarom .een land als Suriname die maar 500.000 inwoners heeft.waarom zijn er arme mensen in Suriname. als er 17 miljoen zoals in nl waren . zou er elke dag vele doden ontstaan door. armoede.Advertentie

Suriname

Advocaat Kanhai: “Bouterse kan gewoon meedoen aan de verkiezingen”

Geplaatst

op

door

De raadsman van NDP-voorzitter Desi Bouterse, Irvin Kanhai, heeft tijdens de drukbezochte kadermeeting gisteravond in Ocer de vraag gesteld aan de aanwezigen of zij willen dat hun voorzitter weer meedoet aan de verkiezingen van volgend jaar. Onder luid gejuich en gefluit is toen uitgeroepen: “We want Bouta, We want Bouta.”  Kanhai heeft bevestigd, dat zijn cliënt bij de komende stembusgang normaal kan meedoen. “Hij is niet ontzet uit passief en actief kiesrecht”, zei de jurist.

Volgens de jurist zal Bouterse bij behandeling van het verzet gewoon weer verdachte zijn en geen veroordeelde. De Krijgsraad heeft Bouterse gevonnist op 29 november voor 20 jaar cel. Bouterse is volgens zijn raadsman het gezicht van het achterwaartse dekolonisatieproces. Nederland was meer dan 300 jaar de baas over Suriname. De aanval is op Bouterse geopend, omdat hij de strijd heeft aangebonden in 1980, om het land daadwerkelijk onafhankelijk te maken. Nederland doet er alles aan om het nieuwe gezicht, dat zich vanaf de tachtiger jaren in de politiek heeft aangediend, te laten vallen.

Er is volgens Kanhai van alles gedaan om Bouterse veroordeeld te krijgen. Daarvoor zijn na vier jaar stopzetten van het 8-decemberproces, enkele artikelen van de Amnestiewet niet van toepassing verklaard. Een jaar lang is niets meer gebeurd met het proces en op het moment dat het staatshoofd uitlandig is, wordt er vonnis uitgesproken.

NDP-voorzitter Bouterse heeft de Krijgsraad bedankt voor het politieke vonnis dat is uitgesproken. Volgens hem is de eenheid binnen de paarse partij helemaal hersteld en staat zijn achterban als één man achter hem.

Lees verder

Suriname

Misiekaba: “NDP wordt grootste partij in 2020”

Geplaatst

op

door

In een bomvolle Ocer heeft de ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, gisteravond tijdens de kadermeeting aangekondigd, dat de partij bij de stembusgang van 25 mei 2020 als grootste uit de bus komt met 34 zetels. De partij heeft volgens hem in alle districten voor ontwikkeling gezorgd.

Over het uitgesproken vonnis in het 8-decemberproces zegt Misiekaba: “Mi yere dat den wan sroto Bouta. Sortu Bouta? NDP-Bouta, Ingi Bouta, wi president Bouta, wi voorzitter. A nai wroko.” Volgens hem bedoelen ze een andere Bouta; een van Japan of Angola, maar niet deze Bouterse.

Bij de aanstaande verkiezingen zal Bouterse weer prijken op de kandidatenlijst voor De Nationale Assemblée. Hij wordt voor de derde keer regeringsleider, behalve als hij dat niet zou willen, stelt Misiekaba. De paarse partij zal haar voorzitter beschermen en de Amnestiewet zal worden uitgevoerd.

Verder zegt de ondervoorzitter dat op basis van de in de grondwet voorgeschreven wijze, een Amnestiewet tot stand is gekomen. “De Krijgsraad kan in de rechtszaal besluiten dat die wet niet geldt. Maar die wet geldt voor heel Suriname, of personen dat leuk vinden of niet,” beweert de NDP-topper. Dezelfde Amnestiewet die in 1989 is gemaakt, is wel toegepast in 1992. “Wij zullen die wet handhaven in de Republiek Suriname en gaan met niemand erover discussiëren. Suriname is gefundeerd op wet en recht”, beweert Misiekaba.  

Hij voerde verder aan dat veel grote leiders worden opgesloten of zelfs zijn vermoord, omdat ze de ogen van het volk openen. Als voorbeeld noemde hij Mahatma Ghandi en Nelson Mandela. Martin Luther King werd zelfs doodgeschoten. “Bouterse heeft talent van God gekregen en dit gebruikt hij om het land tot ontwikkeling te brengen. Hij heeft zijn leven op het spel gezet en heeft zoveel doorstaan. Hij is verguisd, maar gaat door met zijn werk. Het volk staat achter de president. Dankzij 1980 is er eenheid in het land gekomen en is er geen rassenstrijd ontstaan”, zegt Misiekaba.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen