dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

CBB zet mobiele ID-unit in voor speciale groepen

lees ook ...

NIMOS bezoekt DC Nickerie

Gisterenmiddag brachten vertegenwoordigers van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS), belast met de 'Verbetering van Milieu Beheer in de Mijnbouw Secor van Suriname(E...

Bewoners van verschillende tehuizen hebben hun e-ID-kaart kunnen maken. De mobiele unit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is langs geweest bij de verschillende doelgroepen. Onlangs zijn de bewoners van de bejaardentehuizen Huize Ashiana en Het Blauwe Nest en het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) aan de beurt geweest. Priya Trilokie, leidinggevende op de afdeling Identiteitskaarten van het CBB, geeft aan dat een ID-kaart persoonlijk moet worden aangevraagd.

“Maar er zijn ook een aantal personen die vanwege medische redenen zoals bedlegerigheid of meervoudige beperking niet persoonlijk naar een ID-booth kunnen om hun ID-kaart aan te vragen. Om ervoor te zorgen dat ook deze groep tijdig over hun ID-kaart kan beschikken wordt de mobiele ID-unit van het CBB ingezet”.

Elfrus Nijssen, zorgmanager Chronische afdelingen van het PCS, is blij met deze speciale dienstverlening vanuit het CBB en dat de bewoners tot aan huis worden geholpen met het maken van hun ID-kaart. “Ik vind het een heel flexibel team, omdat we te maken hebben met een bepaalde doelgroep hier. En ik merk dat ze heel erg spontaan zijn”.

Volgens directeur Lydia Burleson van het Blauwe Nest, is het voor de seniorenburgers heel prettig om gebruik te maken van deze dienst. Ook vindt zij het geduld van en de manier waarop de medewerkers te werk gaan met de seniorenburgers fijn. “Ik vind het een goed idee, want bepaalde mensen kunnen niet lopen. Ik kan wel een beetje lopen dus zou er wel naar toe kunnen lopen, dus ik vind het goed”, vertelt Paul Fransberg, een bewoner van Huize Ashiana.

Voor het inzetten van de mobiele ID-unit moet er een verzoek worden gericht aan de directeur van het CBB. Hierin moeten de persoons- en contactgegevens van de burger die de ID-kaart wenst te maken worden aangegeven en als de persoon nog in het bezit is van de oude ID-kaart. Ook een verklaring van de huisarts moet worden bijgevoegd, waarin is aangegeven als de persoon bedlegerig is of een beperking heeft.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBB zet mobiele ID-unit in voor speciale groepen