dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

CBB werkt aan verbetering dienstverlening; onderzoek gestart

lees ook ...

SLM agrees to lease an Airbus A340-300

  The Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) and V2 Aviation DMCC of Dubai have agreed to a lease for an A340-300. The contract is valid for 8 months. Work on phasing in and establishing an ...

Er moet een ‘change’ komen in de bevolkingsadministratie en alles in relatie hiermee. Dit zei de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie, donderdag, bij de lancering van het onderzoek ‘Klantgerichte Verbeterpunten CBB’. Dit gebeurde bij DOOR Advisory. Het onderzoek gaat volgend week officieel van start.

Op deze dag is het CBB ook gestart met een klantvriendelijkheidstraining voor zijn personeel. Het ministerie van Biza heeft een immense taak met al zijn beleidsgebieden. Een hiervan is de bevolkingsadministratie. “Er is een transformatiebeleid uitgestippeld, welke moet zorgen dat er verandering komt bij de bevolkingsadministratie.” De CBB-directeur zei dat in het onderzoek de doelgroep van het CBB, de burger centraal staat. Zij wil namelijk weten wat de behoefte is bij de samenleving.

“De prioriteiten van de samenleving zijn van eminent belang: Ze kijkt vol enthousiasme uit naar de resultaten van dit onderzoek, die als basis zullen dienen bij het transformatiebeleid. Kanapé-Pokie vraagt de volledige medewerking van de samenleving voor een transformatie die efficiënt en effectief is voor Suriname. Burgers zullen via de website van het CBB deelnemen aan het onderzoek.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken deelde mee dat het CBB gauw een onafhankelijke organisatie zal worden en binnenkort voor zijn eigen kosten zal kunnen opdraaien. Een deel van de inkomsten vloeit reeds terug naar het CBB. Met dit onderzoek moet het CBB-personeel ook klantvriendelijker worden naar de samenleving toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBB werkt aan verbetering dienstverlening; onderzoek gestart