zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

CBB opnieuw tekort aan materiaal voor paspoorten: overheid werkt aan oplossingen

lees ook ...

President ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025

In een vergadering met functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries is President Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiez...

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft opnieuw te maken met een tekort aan benodigdheden voor de productie van nieuwe paspoorten. Dit werd bevestigd door Nasier Eskak, de directeur van Binnenlandse Zaken. Eskak meldde dat er enkele maanden geleden al sprake was van een achterstand in de vervaardiging van nieuwe paspoorten, en deze achterstand lijkt nog niet te zijn ingelopen.

Volgens Eskak is het tekort aan materiaal een voortdurende uitdaging voor het CBB, waardoor de productie van paspoorten vertraging oploopt. De directeur benadrukte dat deze kwestie al enige tijd aan de gang is en dat er maatregelen worden overwogen om het probleem aan te pakken.

De aanhoudende achterstand bij het vervaardigen van nieuwe paspoorten kan gevolgen hebben voor de dienstverlening aan de burgers. Eskak verzekerde echter dat het ministerie van Binnenlandse Zaken zich bewust is van de urgentie van de situatie en zich inzet om passende oplossingen te vinden. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om de aanvoer van benodigdheden te verbeteren en de productie-efficiëntie te verhogen.

Burgers worden geadviseerd om op de hoogte te blijven van eventuele updates en mededelingen van het CBB met betrekking tot de uitgifte van paspoorten. Ondertussen zal het ministerie samenwerken met relevante partijen om de tekorten aan materialen zo spoedig mogelijk aan te pakken en de normalisatie van de paspoortproductie te bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBB opnieuw tekort aan materiaal voor paspoorten: overheid werkt aan oplossingen