zaterdag 20 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

CBB-directeur: “Lange weg te gaan tot e-paspoorten”

lees ook ...

Auto vat vlam in Nieuw-Nickerie, politie vermoedt kortsluiti...

Op maandag 15 april 2024, na een melding van een autobrand op een adres in het politieressort, begaf de politie van het bureau Nieuw-Nickerie zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de p...

De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie, weerspreekt berichten in de media dat personen vanaf nu SRD 1000 moeten betalen voor een nieuw nationaal paspoorten. Vorige week werd de wet e-paspoorten in De Nationale Assemblee (DNA) aangenomen en daarmee is pas de eerste stap gezet, omdat er nog een lange weg te gaan is.

“De wet is pas aangenomen, maar nog niet bekrachtigd door de president of gepubliceerd in het Staatsblad. Dat betekent dat de wet ook nog niet in werking is,” zegt de CBB-directeur. Ze benadrukt dat de oude prijzen nog steeds geldig zijn.

Er moeten volgens haar nog heel wat voorbereidingen getroffen worden om dit project uit te gaan voeren. Hierbij speelt ook het financieel aspect een grote rol.

Als alles in kanen en kruiken ligt, zullen personen boven 18 jaar SRD 1000 betalen voor een nieuw nationaal paspoort, met een geldigheidsduur van 10 jaar. De doelgroep 0 tot en met 17 jaar betaalt SRD 750, met een geldigheidsduur van 5 jaar. Noodpaspoorten zullen ook SRD 750 kosten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBB-directeur: "Lange weg te gaan tot e-paspoorten"