zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

CBB bestaat 65 jaar en kantoren zijn electronisch verbonden

lees ook ...

Particuliere bushouders vragen aandacht van minister TCT

De Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) is ontevreden over de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Rawien Bainath gaf in een gesprek met de STVS te kennen, dat de bewindsman nog s...

Vrijdag jongstleden zijn alle bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) elektronisch met elkaar verbonden.  Het bureau herdacht op die dag het feit dat men al 65 jaar de gemeenschap dient. De webapplicatie Bevolkings Administratie Systeem Suriname (BASS) is op die dag in gebruik genomen. Dit moet de dataverwerking versnellen, zodat men niet meer  weken moet wachten op stukken. Een verhuizing kan nu binnen een dag. Directeur Nasier Eskak noemt dit een mijlpaal.

 “Dit kan eindelijk na 65 jaar. Deze leiding is bezig met een inhaalslag,” zegt de bewindsman. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) is heel trots op deze doorbraak. Het bewerkstelligen van de klantgerichtheidstrainingen, e-loketten en het openen van BvB’s kantoren presenteert de bewindman als de grote mijlpalen. Hij brengt onder de aandacht dat dit success te danken is aan het onderlinge respect voor elkaar en goede communicatie met de medewerkers.

Minister Somohardjo bedankte directie en het totaal personeel voor hun inzet. Kritieken van de samenleving hebben ook bijgedragen aan de professionalisering van de dienstverlening.

BiZa-directeur Nasier Eskak ging in zijn toespraak kort in op de geschiedenis en totstandkoming van het CBB, dat voortkomt uit wat eerst bekend stond als Burgerlijke Stand en de Bevolkingsregistratie. Nu zit het bureau in de integratiefase. De directeur benadrukt dat de dienstverlening naar de samenleving steeds zal worden verbeterd.

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie en de voorzitter van De Nationale Assemblee Marinus Bee, hebben het belang van een goede bevolkingsadministraitie onderstreept. “Laten we een voorbeeld zijn van hoe je een organisatie moet transformeren,” zegt de assembleevoorzitter. Ook Bee is zeer ingenomen met het traject dat is ingezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBB bestaat 65 jaar en kantoren zijn electronisch verbonden