woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

CBB 63 jaar; Viering en Bezinning

lees ook ...

Veilig werken met ioniserende stralen

Het adviesrapport 'Opleidingsstelsel Stralingsbescherming in Suriname' werd door minister Steven Mac Andrew op woensdag 17 augustus jongstleden in ontvangst genomen uit handen van Whitney Coulor-Rellu...

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) vierde op 9 december haar 63-jarig bestaan op het hoofdkantoor aan de Jaggernath Lachmonstraat. Het CBB werd opgericht in december 1957 en heette toen het Centraal Bureau voor de Burgerlijke Stand en het Bevolkingsregister. In 1985 werd de naam van het Directoraat veranderd in Centraal Bureau voor Burgerzaken. Het CBB valt onder het directoraat Binnenlandse Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza).

“CBB in transformatie. W’o kenki a tori”, is de slogan van het CBB. Directeur Anastatia Poki vindt het de juiste tijd voor verandering van oude systemen en processen tot betere systemen alsook het omvormen van minder gemotiveerde medewerkers tot klantvriendelijke medewerkers. Directeur Poki heeft er alle geloof in dat het onder de nieuwe leiding, helemaal goed komt met het CBB.

Directeur Eskak vindt dat de pioniersfase van het CBB alsook de tweede fase die differentiatie inhoudt, conform de theorieleer ‘Organisatieontwikkeling’, na 63 jaar voorbij is. De Biza-directeur gaf aan dat het CBB nu de integratiefase behoort in te gaan, waarbij alle afdelingen naadloos op elkaar aansluiten om de flexibele en klantgerichte organisatie  te zijn die het keurmerk moet zijn voor het CBB.

Biza-minister Somohardjo zei tijdens zijn speech dat de organisatie voor grote uitdagingen staat waaronder: verdere modernisering van CBB, verbetering van de werkomstandigheden van het personeel en het verbeteren van de dienstverlening. De bewindsman maakt zich verder sterk voor het versnellen van de productie van de e-ID-kaarten en mogelijkheden om de mobiele units van het CBB te brengen naar de ver gelegen gebieden. Minister Somohardjo verklapte dat er plannen in het verschiet liggen om moderne Bureau’s voor Burgerzaken op te zetten. Het CBB-personeel zal in verband hiermee trainingen krijgen met  een continu karakter  ten behoeve van kwalitatieve dienstverlening.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBB 63 jaar; Viering en Bezinning