zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

CBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn

lees ook ...

Geen acties meer bij RGD

De acties bij de Regionale Gezondheidsdienst zijn per 11 april opgeschort. Rakesh Gajadhar Sukul directeur bij het ministerie van Volksgezondheid (VG), garandeert dat er gewerkt wordt aan het inhalen ...

In verband met de viering van het Chinees nieuw jaar op 22 januari laatstleden, is er op het Kabinet van de President een culturele avond georganiseerd. Volgens een oud Chinees kalendersysteem is dit het jaar van het zwarte konijn of het jaar van dubbele lente dat fortuin brengt. Ma Xingrui voorzitter van de Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) sprak de hoop uit dat dit jaar er een van verbetering zal worden voor Suriname.

“Het moeilijk jaar van de tijger is reeds voorbij. Het nieuwjaar is een jaar van verbetering voor de bevolking van Suriname. We moeten ons in het nieuwe jaar inzetten voor ontwikkeling en succes,” aldus de SCBA-voorzitter in zijn toespraak. De voorzitter is van mening dat er veel kansen zijn in Suriname met grote gebieden van potentie.

President Chandrikapersad Santokhi gaf aan dat de viering van het Chinees Nieuwjaar dit jaar een divers karakter heeft, waarbij alle bevolkingsgroepen en alle culturele groepen betrokken worden. Dit is ook geuit door Ma Xingrui die erkent dat Suriname een multi-etnisch land is waarbij de Chinezen een onafscheidelijk deel van uitmaken.

“Als we de Chinese cultuur kunnen overbrengen aan andere groepen via verschillende kanalen en uitwisselingsactiviteiten en aan de andere kant als wij ook van andere groepen leren, dan zal het naar mijn mening de sociale harmonie in Suriname bevorderen.” De viering werd opgeluisterd met traditionele en moderne Chinese dansen, een diner en kunstvuurwerk dat op de Suriname rivier vanuit boten werd aangestoken.

De SCBA heeft in haar eenjarig bestaan de Surinaamse gemeenschap op verschillende manieren ondersteund en is van plan dit voort te zetten. Samen met de Suriname Chinese Business Alliance is de overheid voornemens een werkgroep op te richten om de criminaliteit het hoofd te bieden. “We zijn reeds begonnen met de selectie van een elektronische SOS-systeem. Na voltooiing van deze zaken zullen we overgaan naar het aanschaffen van voertuigen voor het opzetten van een quick respons unit”, meldt voorzitter Xingrui.

De Chinese gemeenschap heeft intussen al donaties en steun geboden voor dit plan dat de veiligheid van de gemeenschap als doel heeft. Het staatshoofd toonde zich zeer ingenomen met de bijdrage van de SCBA. Hij zegde hierbij toe alle ondersteuning te zullen geven aan de Chinese gemeenschap en de verenigingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn